Joost De Bock
Volledig scherm
© Joost De Bock

Niet 9, maar 13 vrouwen in dossier: dit moet je weten over proces Bart De Pauw dat vandaag start

In de rechtbank van Mechelen wordt vandaag het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52) officieus op gang getrokken. Officieus, omdat de zaak inhoudelijk nog niet behandeld zal worden. Het gaat om een inleidende zitting, waar de datum bepaald wordt waarop het eigenlijke proces zal starten. Intussen is wel duidelijk dat er nóg vier vrouwen zijn die belastende verklaringen hebben afgelegd over De Pauw. In tegenstelling tot de andere 9 actrices, stagiaires en ex-medewerkers stelden de vier zich wel nog geen burgerlijke partij. Ze kunnen dit nog altijd doen.

40 reacties

  • luc Van der Looy

    3 jaar geleden
    En waarom anonieme brieven? De verdediging mag toch ALLES weten wat die dames neergeschreven hebben! Of is dat teveel gevraagd ? En waarom blijven die dames al dan niet bed gedeeld weg van rechtbank? Mussche zal hier goed ter tong moeten zijn geloof ik en zeker voor de willigen in het bed!
  • Maria Scheuts

    3 jaar geleden
    De kern van het probleem is dat De Pauw de macht had over de carrière en broodwinning van de betrokken vrouwen en deze macht ook zwaar misbruikt heeft. Als mannen bereid zouden zijn om vrouwen niet meer te onderdrukken, dan zou dit alles niet mogelijk geweest zijn, en dus ook geen proces.
  • Kobe Demey

    3 jaar geleden
    Waarom wachten de vrouwen zo lang om het bekend te maken. Als ze het nu al gedaan hadden had deze poespas niet nodig geweest.
  • gilberte Vergaelen

    3 jaar geleden
    Als die vrouwen de koffer indoken met hem, waren die er toch mee akkoord. Ik zie Maaike graag op TV maar nu heeft die toch een deuk gekregen met velen.
  • Ines HUBERT

    3 jaar geleden
    Liefst moeten wij hier niets over weten... laat het gerecht zijn werk doen.