Een supermarkt in Saint-Herblain, nabij Nantes
Volledig scherm
Een supermarkt in Saint-Herblain, nabij Nantes © AFP

Franse overheid bezorgd over buitenlandse overname Carrefour

De Franse overheid heeft zorgen over een eventuele Canadese overname van het grote supermarktconcern Carrefour. Minister van Financiën Bruno Le Maire wijst daarbij op controle over de eigen voedselketen en gevolgen voor de werkgelegenheid.

9 reacties

  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    Ja onze politici hebben alles uit handen gegeven! De Fransen hebben niet alleen banken winkels maar ook energiebedrijven en vuilnis diensten enz...voor een prikje overgenomen Nu worden de Fransen ook eens voor schut gezet. Ocharme.
  • Luc Deville

    3 jaar geleden
    Hoeveel honderden miljoenen verdwijnen in de zakken van allerlei consultancy bedrijven en banken? Net als in het voetbal bij transfers verdwijnt er hopen geld .
  • jef wouters

    3 jaar geleden
    kan niet slechter worden dan het al is
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Als de overheid gaat beslissen wat een privé-bedrijf kan en mag doen dan is het al zeer ver gekomen. Voor Frankrijk is het blijkbaar ook geen probleem om dit te doen in andere landen zolang het hun zelf niet overkomt. Dan moet Frankrijk maar de Carrefour opkopen en uitbaten.
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Frankrijk heeft er zelf geen probleem om België te pluimen. België heeft praktische niets meer in eigen handen. We hadden beter ook een regering met zo'n instelling als de Fransen.