Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Michel Wiegandt

Hogere boetes voor wie verbouwing niet aangeeft: onze belastingexpert licht het fiscale kluwen toe

Wie bouwt of verbouwt moet daarvan aangifte doen bij de fiscus. Doe je dat niet, krijg je een administratieve boete opgelegd. Die wordt nu serieus verhoogd én er gelden enkele andere fiscale regels. Onze belastingexpert legt uit.

45 reacties

  • Francois Sals

    3 jaar geleden
    de overheid dient om de burger en zeker de werkende mensen te beroven !!!
  • Patrick Delaunoy

    3 jaar geleden
    Als de fiscus in de huizen op inspectie komt, gaan de kadastrale inkomens fors omhoog ! In vele woningen gaat men officieel nog op toilet in een kot buiten en is de zolder een plaats met enkel spinnewebben. De overheid inspecteert niet omdat mensen die het financieel moeilijk hebben dan onbetaalbaar duur wonen. De 'rijken' wonen reeds in recente woningen en betalen de volle pot.
  • Jos Brems

    3 jaar geleden
    Onze (r)overheid heeft weer een manier gevonden om ons nog wat meer uit te persen, door het verhogen van de boetes.
  • Lema Hosme

    3 jaar geleden
    Ik begrijp de logica van kadastraal inkomen nog altijd niet. Waarom moet ik betalen wat ik als veronderstelde huur zou kunnen ontvangen als ik er zelf woon? Ik heb net gekocht om niet te moeten huren en nu moet ik toch nog ‘huur’ betalen elk jaar?
  • Michael Steyaert

    3 jaar geleden
    België blinkt toch uit in het dubbel belasten. Mensen die in een eigen huis investeren om zelf in te wonen worden nog steeds afgestraft. Ook al ligt hun maandelijkse last een pak hoger dan een huurwoning en werden ze reeds belast op hun inkomen. Zolang er maar voldoende binnenkomt om de gigantische loonkost van ons absurd overheidssysteem te blijven bekostigen is alles toegestaan. Hoog tijd dat iemand hier eens een eind aan maakt en de belastingen rechtvaardig maakt.