Vaccins van Sinovac Biotech
Volledig scherm
Vaccins van Sinovac Biotech © REUTERS

Vaccin van Chinese Sinovac veel minder doeltreffend dan eerdere data suggereerden: doet vragen rijzen over transparantie

Een coronavaccin dat ontwikkeld werd door Sinovac Biotech, blijkt slechts 50,38 procent effectief. En dat is opvallend want de doeltreffendheid is veel lager dan de eerder aangekondigde 78 procent. Het tegenvallende resultaat voedt de scepsis over het schijnbare gebrek aan transparantie met betrekking tot Chinese vaccins.

3 reacties

  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Als die niet kunnen namaken dan trekt het op niets, wacht binnenkort gaan ze de vaccins van andere firma's gewoon namaken.
  • Levi Raes

    3 jaar geleden
    En de data van het oxford-astrazeneca vaccin zijn dat wel? 2 weken terug waren de data ontoereikend voor de europese markt, nu is het pico bello?? Ze maken iedereen maar wat wijs, die "neutrale" organisaties die hun oordeel moeten vellen worden zodanig gemanipuleerd en onder druk gezet dat van neutraliteit geen spraken kan zijn!
  • Wim de Levensgenieter

    3 jaar geleden
    Is het niet eens 1 keer mogelijk om samen te werken en elkaar gewoon het recept te geven ? was dat ook niet afgesproken? Dan kan er massaal door iedereen het beste medicijn worden gemaakt en hele wereld is erbij gebaat