EPA
Volledig scherm
© EPA

Vanaf zaterdag huisarrest van 18 tot 6 uur in heel Frankrijk voor minstens twee weken

De Fransen moeten mogelijk allemaal van 18 uur tot 6 uur van de straat in het kader van de beperkingen die worden opgelegd om het gevreesde coronavirus te bestrijden. Premier Jean Castex deelde dat vanavond mee tijdens een persconferentie. In 25 departementen is al een avondklok van kracht die om 18 uur begint, in de overige 77 departementen mochten de Fransen nog tot 20 uur de deur uit.

9 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Ik woon in Menen, 50 meter van de Franse grens, na de Franse avondklok zie je Franse jongeren hier rondhangen tot het hier middernacht is. Geen enkele controle ook aan de grens, wat voor zin heeft dit als alle landen andere maatregelen nemen.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Een avondklok was er al in het hele land vanaf 20u. In sommige departementen is er een avondklok gekomen vanaf 18u en dat schijnt te werken. En vanaf zaterdag is het voor het heel land nu avondklok vanaf 18u. De scholen blijven open. Cinema's, theaters, restaurants en café's zijn al maanden lang dicht.dicht. Hopelijk werkt het want anders wordt het een derde lockdown.
  • Gratienne D´Hondt

    3 jaar geleden
    18u moeten mensen dan niet werken en boodschappen doen kinderen ophalen 18u is er wel wat over
  • Olivier Delbeke

    3 jaar geleden
    Gaat niets helpen, integendeel
  • Jean Pierre Janssens

    3 jaar geleden
    Als je denkt dat huisarrest helpt, denk opnieuw. Bij de chinezen hebben ze nu ook hun 3e golf. Het virus is er om te blijven. Punt