Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

Oproep voor rellen in Brussel ging snel rond op sociale media: zelfs vanuit Beveren moesten ouders hun kinderen oppikken bij politie

brusselDe politie arresteerde tijdens de rellen die uitbraken na een betoging voor de overleden Ibrahima Barrie (23) niet alleen Brusselse jongeren. Uit het hele land waren jongeren naar Brussel gekomen om mee te rouwen, en te rellen. “Op sociale media circuleerden al dagen oproepen tot gewelddadige manifestatie.”

  1. Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arrestaties, relschoppers bekogelen politiekantoor met molotovcocktails
    Brussel

    Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arresta­ties, relschop­pers bekogelen politiekan­toor met molotov­cock­tails

    Meer dan 400 mensen hebben woensdag betoogd bij het Noordstation in Brussel om duidelijkheid te vragen over de dood van Ibrahima Barrie. De 23-jarige jongeman overleed zaterdagavond nadat hij door de politie was opgepakt. De optocht verliep aanvankelijk vreedzaam, maar omstreeks 16 uur sloeg de sfeer om. Betogers gooiden met stenen en stichtten brand. De oproerpolitie kwam massaal ter plaatse en zette het waterkanon in. Een jongen van 17 jaar raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen werd hij door de politie geslagen met een wapenstok. Ook vier agenten liepen verwondingen op. “Meer dan 100 mensen zijn gearresteerd”, laat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) weten via Twitter.
  2. Bewoners Wemmelse Molenweg vragen afschaffing van speciale ‘verhaalbelasting’: “Sommige bewoners moeten enorme sommen op tafel leggen”
    PREMIUM

    Bewoners Wemmelse Molenweg vragen afschaf­fing van speciale ‘verhaalbe­las­ting’: “Sommige bewoners moeten enorme sommen op tafel leggen”

    Het gemeentebestuur van Wemmel maakt werk van de uitbreiding van het openbare rioleringsnet. Daardoor starten er volgende maand grote werkzaamheden in de Molenweg. “Op zich een goede zaak”, vinden de buurtbewoners. “Maar dat we de hoge kosten zelf moeten dragen, is niet meer van deze tijd.” En die kosten lopen op tot in de duizenden euro's. Burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel) legt uit wat de gemeente kan doen in het hele dossier.
    Wemmel