Inwoners van Beieren moeten binnenkort met een FFP2-masker gaan winkelen.
Volledig scherm
Inwoners van Beieren moeten binnenkort met een FFP2-masker gaan winkelen. © Photo News

Van twaalf uur durende avondklok tot FFP2-masker om te winkelen: zo pakken onze buurlanden de strijd tegen besmettelijke varianten aan

De verschillende mutaties van het coronavirus leiden tot grote zenuwachtigheid bij wereldleiders. De maatregelen die genomen worden, verschillen echter van land tot land. In heel Frankrijk geldt vanaf morgen een avondklok van 18 tot 6 uur. In de Duitse deelstaat Beieren mag winkelen of reizen op het openbaar vervoer vanaf maandag enkel nog met een FFP2-masker. Bondskanselier Angela Merkel bestudeert of die maatregel kan uitgebreid worden naar het hele land. Een overzicht.

22 reacties

  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    De pandemie bewijst 1 ding: in België en zeker niet alleen in Wallonië, leven nog altijd neanderthalers en ze zijn met veel.
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    Francis Smet, ik vrees eerder de psychische weerslag op normaal denkende mensen van mensen zoals u die van de grote schrik niet meer weten van welke parochie ze zijn. doorbijten tot het over is en dan herbeginnen. Ik kan gerust nog een jaar zo verder, geen probleem. Het gevaar ligt bij degenen die denken dat het allemaal niet nodig is.
  • Patrick Delaunoy

    3 jaar geleden
    Je kan FFPs's bij de apotheek altijd hebben voor 5€/stuk. Maar als iedereen ze koopt, is er geen voorraad.
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Allemaal kul in pakjes. FFP2 maskers zijn voor particulieren niet te krijgen en onbetaalbaar. De mensen zouden die dus dagen of weken aan een stuk dragen, en die kunt ge niet wassen. Het is al erg genoeg dat ze nu waarschijnlijk ook al met spuitjes gaan knoeien, steriliseren, wegens tekorten, maar die zijn er niet voor gemaakt. Ik laat me laatst inenten, als het rustig en veilig wordt en als ik het vaccin van Oxford of Leuven kan krijgen. En ja, ik ga alle dagen tussen mensen werken.
  • Erik Van hemeldonck

    3 jaar geleden
    Beste heren, durf nu eindelijk eens drastische maatregelen te nemen in plaats van half zachte. Ik zit met een zaak die nu voor de 2de keer dicht is en dicht moet blijven. Denken jullie nu echt dat iedereen een gigantische spaarbank heeft om dit te overleven. Ik knok al 13 jaar om de zaak te brengen waar ze stond voor de lock down´s. Hopelijk kunnen we dit overleven, maar dan zullen we terug van af moeten starten. Bedankt heren van de regering