Trump die in het vliegtuig stapt nadat hij dinsdag een bezoek bracht aan zijn grensmuur in Texas
Volledig scherm
PREMIUM
Trump die in het vliegtuig stapt nadat hij dinsdag een bezoek bracht aan zijn grensmuur in Texas © REUTERS

ANALYSE. Waarom vooral de Republikeinen belang hebben bij de tweede impeachment van Trump

Het staat nu zo goed als vast dat de tweede impeachment tegen Donald Trump hem niet meer aan de kant geschoven krijgt vóór zijn presidentschap eindigt. Wat is dan nog het nut? En wordt hij zo juist geen martelaar? Het zijn eigenlijk vooral de Republikeinen die er nu belang bij hebben om hun president veroordeeld te krijgen.

17 reacties

  • Rolande Vogt

    3 jaar geleden
    Die Narcist Trump heeft aan de Republikeinen veel schade toegevoegd..weg ermee
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Trump is vnl van zinnens een 2e ambtstermijn na te jagen om donaties van zijn achterban af te luizen. Neem die kans weg en het is gedaan met zijn scam-zaakjes. Ben er zeker van dat hij in 2024 niet kan winnen zonder voldoende Republikeinen die hem bijstaan dus het draait louter om het geld.
  • kris minten

    3 jaar geleden
    Buiten de vraag welke partij het beste is voor het land, kan je moeilijk oneens zijn over het feit dat Trump en zijn clan een bende "grifters" zijn. De psychopaat heeft een gevaarlijke cult gesticht met fanatieke volgelingen. Oh Ironie, hun donaties zijn welkom terwijl hij geen zier om hen geeft.
  • Andre callens

    3 jaar geleden
    Is er nu niemand die ziet dat indien Trump veroordeeld zou worden de republikeinse partij zal splitsen? Dan winnen de democraten de eerste twintig jaar alle president verkiezingen. Mc Connel komt dan aan maximum 25% van de stemmen en in het kies systeem in de VS krijgt de winner alles. De republikeinen zijn niet allemaal zoals Trump.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    3 jaar geleden
    Trump is president geworden omdat de meerderheid tegen Hillary Clin ton winden stemmen!