Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Geweld tegen en door de politie neemt niet toe, ook niet in Brussel

Zowel het geweld tegen als het geweld door de politie verhit de gemoederen. Maar de cijfers weerleggen de perceptie dat beide problemen toenemen. Ook in Brussel is dat niet het geval. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

34 reacties

  • Gregoor Vogels

    3 jaar geleden
    Waar is de tijd van de politieagent met de witte helm en de matrak? Die kon op zijn eentje 100 man in bedwang houden... want hij straalde gezag uit en gebeuikte zo nodig de matrak. En zo moet het ook. De Belg aanvaardde dat toen. Er waren weinig problemen. Maar nu? Het resultaat van decenia tolerantiebeleid!
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Met onderzoeken gaat het met zoals bij statistieken, men kan er alles mee bewijzen naargelang de opdrachtgever. Waren er dan 10/15 jaar terug zoveel openbaar Brussels jongeren geweld daden tegen over de politie en hulpdiensten met slachtoffers en duizenden €’s schade? NEE! Er is nu meer onbestraft straatcrapul en politieke stemmingmakerij.ik steun de ordediensten, niet die anderen.
  • Ann Verschueren

    3 jaar geleden
    Er zijn dan volgens de cijfers misschien evenveel gevallen, maar dé aanvallen tegen politie worden steeds agressiever en gewelddadiger. er zijn minder aangiftes omdat politieagenten meer moeten verdragen en beledigingen en lijfelijke aanrakingen zelfs niet meer aanklagen !
  • Jean De Grande

    3 jaar geleden
    Er zijn er dus die vinden dat er te weinig geweld tegen de politie wordt gebruikt. Wanneer mag de politie eindelijk eens zichzelf beschermen?
  • guido verlinden

    3 jaar geleden
    Het geweld neemt niet toe,denken ze nu echt dat wij zot zijn,het neemt elke dag toe !