Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

77 procent van Belgen bereid tot vaccinatie tegen corona

De aftrap van de vaccinatiecampagne en de beelden van de eerste inentingen hebben een positief effect op de vaccinatiebereidheid van de Belg. Dat blijkt uit de laatste motivatiebarometer die door enkele Belgische universiteiten is samengesteld. Halverwege december gaf 56 procent van de bevolking aan dat ze zich willen laten vaccineren, dat is begin januari gestegen naar 77 procent.

18 reacties

  • Dirk De Winter

    3 jaar geleden
    waarom volstaat het niet om alleen bejaarden,risicogroepen,verpleegkundigen enz te vaccineren? waarom moet een gezonde man(vrouw) zich laten inspuiten met dat goedje?
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Ik wil ook geen vaccin, maar vrees ervoor dat er op één of andere manier druk zal uitgeoefend worden door de grote ketens en centra, gevaccineerd: je kan binnen, niet kunnen bewijzen van vaccin dan blijf je buiten. Dus omdat ik mijn vrijheid liefst gisteren dan vandaag terug wil is er maar 1 oplossing. Tegen mijn wil en overtuiging een vaccin waartegen mijn lichaam wel weer zal vechten en serieuze koorts ontwikkelt (ervaring). Zal dus maar al een week verlof inplannen. Dus onder serieuze druk.
  • Cem Kilic

    3 jaar geleden
    Ik weet ook niet zeker of ik me wil vaccineren. En het gaat vast en zeker om miljarden. Virus maken en dan vaccineren. Mooi excuus?
  • Davis Partacus

    3 jaar geleden
    Aan dit tempo van vaccineren zit ik zelf in een WZC tegen dat het mijn beurt is en kom ik bijgevolg ook automatisch op de lijst van bereidwilligen te staan, zonder dat men mij om mijn mening vraagt. Ik zet het alvast in mijn agenda voor het jaar 2059 lol
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Hoe komt men aan deze cijfers? Is dit een zachte dwang om zich ook te laten vaccineren en "erbij te horen"? ik ken vele mensen die geen spuitje willen, omdat er nog geen nevenwerkingen op middellange en lange termijn KUNNEN gekend zijn. Een pure gok dus? Wat wel zeker is, dat er veel geld mee gemoeid gaat!