Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Wat mogen wij niet weten? We moeten ons toch kunnen verdedigen”: De Pauw wil ‘geheime verklaring’ van Maaike Cafmeyer en Liesa Naert inkijken

"Ik ben blij dat het proces eindelijk kan beginnen", zei Bart De Pauw (52) toen hij gisteren de trappen van het gerechtsgebouw in Mechelen af sjokte. Al is er nog altijd geen datum voor de échte start van het proces. Door hém. De Pauw wil dat de rechtbank eerst beslist of hij de verklaringen van actrices Liesa Naert (39) en Maaike Cafmeyer (47) mag inkijken die in een verzegelde omslag van de VRT zitten. "Wat mogen wij niet weten?"

96 reacties

  • Sonia Van Cauwenbergh

    3 jaar geleden
    Niet mogen inkijken= dit deel van het dossier is niet toelaatbaar in deze zaak. Blijft er dan alleen een verklaring over zonder bewijs = vrijspraak.
  • Marc Pauwels

    3 jaar geleden
    Hoe recht is een rechtszaak als de verdediging niet alle stukken kan consulteren.
  • Stefan Daelemans

    3 jaar geleden
    Vind ook dat men van iets beschuldigd word je recht hebt alle mogelijke bewijsmiddelen die er zouden zijn mag inkijken . Wat er ook gebeurd is en wat de waarheid is kan enkel zo bewezen worden
  • Roland ANNYS

    3 jaar geleden
    Ik ben niet voor de een of de andere maar waar is het recht op verdedigeng als er zaken achter gehouden worden onder gesloten omslag ? Wij leven toch in een rechtstaat of niet ?
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Veel mensen kunnen of willen blijkbaar niet het verschil zien tussen enerzijds officiële verklaringen die in het kader van het onderzoek zijn afgelegd bij de politie en anderzijds getuigenissen van personen die een beroep hebben gedaan bij een vertrouwenspersoon van hun werkgever. Moeilijk is het nochtans niet. Bart, zijn advocaten en heel Vlaanderen, weten zeer goed waarvan hij beschuldigd wordt, of niet? Genderjustitie? Doe even normaal. Zullen we het gerecht maar gewoon haar werk laten doen?
  1. Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”
    PREMIUM

    Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”

    “Hij was nergens liever dan hier, we maakten dan lange wandelingen op het strand met onze hond.” Elk weekend trok juwelier en opticien Christof Vande Walle uit Tielt naar zee met zijn vrouw Evelyne. Maar zondagmorgen sloeg het noodlot toe. Op het vakantiepark waar ze een eigen huisje hebben, sukkelde hij met z’n fiets in het water en verdronk. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog een groot raadsel. De man laat twee zonen na. “Bergbeklimmen, parachutespringen... Hoe groter de uitdaging, hoe liever dat hij het had”, zegt z’n vrouw.
    Tielt
  2. EXCLUSIEF. “Dit is niet langer te verdedigen”: 40 miljoen euro voor parlementairen die stoppen of niet meer verkozen geraken
    PREMIUM
    Politiek
    227

    EXCLUSIEF. “Dit is niet langer te verdedigen”: 40 miljoen euro voor parlemen­tai­ren die stoppen of niet meer verkozen geraken

    De discussie over de uittredingsvergoedingen die politici zichzelf toekennen, laait opnieuw op. Want nu blijkt dat parlementairen die stoppen of niet meer verkozen geraken de komende vijf jaar 40 miljoen euro bruto zullen opstrijken. Wij leggen uit wie precies hoeveel krijgt. Arbeidseconoom Stijn Baert en politicoloog Carl Devos maken de analyse van het systeem: “Dit gaat niet louter om uitzonderingen uit een vorig tijdperk.”