Maarten Vansteenkiste
Volledig scherm
Maarten Vansteenkiste © Wannes Nimmegeers

Psycholoog Maarten Vansteenkiste: “Koppel geen externe voordelen aan vaccinatie”

Het is belangrijk om geen externe voordelen te koppelen aan de keuze om gevaccineerd te worden. Dat zegt UGent-psycholoog Maarten Vansteenkiste, die pleit voor een motiverende campagne. "Je laten vaccineren is een daad van solidariteit. Indien je daar externe voordelen tegenover plaatst, zoals een belastingvoordeel of een vaccinatiepaspoort, riskeer je het vrijwillig engagement te ondergraven.”

51 reacties

  • dirk claeys

    3 jaar geleden
    Aan allen die het anders hebben, mondmaskers nog tot einde 2021, en blijvende maatregelen zoals vandaag, vergaderingen, feesten,reizen en festivals mag je volledig uitsluiten!,
  • alfred cool

    3 jaar geleden
    Het zou wel eens nuttig zijn de Burgers te vragen welke redenen ze hebben om zich niet te laten vaccineren,maar daar vraagt men niet naar hoor .De slogan het kan allemaal geen kwaad doe het maar is mij 2 maal bij een griepvaccinatie verkeerd gelopen na de vaccinatie lag ik zo ziek als een hond met griep in mijn bed . Denkt u nu dat ik dat nog eens een derde keer ga proberen ? Daar zou u toch een ezel voor moeten zijn nietwaar . Mensen die gevaccineerd zijn voordelen geven is discriminatie !
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Een volledig gratis Covid behandeling in de kliniek voor gevaccineerden. Geen enkele terugbetaling voor niet-gevaccineerden die geweigerd hebben. Is dat een voordeel ? Nee, dat de pure consequentie die men moet nemen/dragen.
  • Pascal Vanhorenbeek

    3 jaar geleden
    Belonen hoeft niet maar een vaccinatieattest mag zeker want die zal in sommige gevallen onmisbaar zijn. Mensen die zich niet willen laten vaccineren mogen wel de nadelen en beperkingen ondervinden van hun keuze. Waarom gebruikt men de chip niet op het Identiteitsbewijs om de vaccinatiegegevens op te slaan? Te gemakkelijk?
  • Jos Verelst

    3 jaar geleden
    Zich laten vaccineren is geen daad van solidariteit maar een verdomde burgerplicht ! Iedere burger heeft de dwingende plicht, zeker een morele plicht, alle maatregelen te nemen die tot de bescherming van de medeburger bijdraagt.
  1. Opnieuw overleg tussen directie en vakbonden luchthaven Charleroi om staking morgen af te wenden
    update

    Opnieuw overleg tussen directie en vakbonden luchthaven Charleroi om staking morgen af te wenden

    De vakbonden en de directie van de luchthaven van Charleroi (BSCA) zullen vandaag verder overleggen “om te pogen een oplossing te vinden en de staking die voor morgen (donderdag 2 mei) gepland staat te vermijden”. Dat bevestigde het hoofd communicatie van BSCA na een vergadering tussen de partijen dinsdagavond. De staking zou een impact hebben op meer dan 94 vluchten en 17.500 vertrekkende passagiers.
  2. RECONSTRUCTIE. “Elke keer zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties school, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties school, wist ik natuurlijk niet”

    30 jaar lang zweeg Hans D. over het lot van zijn ex-partner Annie De Poortere. Tot een verbouwing in Sint-Martens-Latem de gruwelijke waarheid aan het licht bracht. Ze lag begraven bij de buren, achter de garage. Plots lijkt de cold case te veranderen in een spinnenweb van gemiste kansen en opvallende uitspraken: “Annies man wilde geen opsporingsbericht verspreiden”, getuigde de familie tien jaar geleden. Nu ze gevonden is, spreken Karina De Poortere, de zus van Annie, en oud-burgemeester Bob Van Hooland met onze reporter: dit is alles wat we tot nu toe weten over de zaak.
    Sint-Martens-Latem