BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België voert strengere regels in voor reizigers van buiten EU

Ons land scherpt de regels aan voor reizigers die met de bus of trein vanuit landen buiten de EU naar België komen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Reizigers zullen het PLF-document moeten invullen ongeacht de duur van hun verblijf in het buitenland en in België.

80 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    "België voert strengere regels in voor reizigers van buiten EU". Waarom nu pas, na 10 maanden coronacrisis? Waarom enkel voor reizigers van buiten de EU? Dus besmettingen uit de EU mogen binnen? Zijn besmettingen van buiten de EU dan gevaarlijker, beste regering? Begrijpt u het zelf nog?
  • walter huybrechts

    3 jaar geleden
    Goed bedoelt ? maar zoals al meerdere keren TELAAT
  • gilbert Gijdé

    3 jaar geleden
    sluit de grenzen.Want de controles zijn maar binnen de kantooruren zeker
  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Invoeren en uitvoeren zijn 2 verschillende zaken. Invoeren doen ze al meer dan 10 maand maar er is nog niets ook deftig uitgevoers. Men moet consequent zonder uitzondering iedereen die belgie binnen komt controleren. Want waarom zou een zwitser u kunnen besmetten maar een nederlander niet. Toen wij uit Portugal terugkeerden in maart hoorden we grote controles aan de grens met frankrijk en we waren al lang de grens over voor we merkten dat we in bekend gebied waren. Niets geen controle gezien
  • sindie sanpetteur

    3 jaar geleden
    Ik ben al bang : ze gaan daar staan met hun vingertje te zwaaien : dat word sterk afgeraden, en dit word sterk aangeraden. Reizen verbieden : alleen voor zakenlui en mensen die in het buitenland werken. T'is toch te laat beide varianten zijn naarstig aan het kweken in ons land, al gehoord wat er gebeurd als je besmet bent met de Zuid Afrikaanse variant ?