Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Illegaal knippen of verzuipen? Kappers Bart en Jitske Van de Veire moeten 2 maanden langer sluiten: “Ik zit door mijn buffer heen, maar blijf ervoor vechten”

Eergisteren heeft de federale regering in een nieuw ministerieel besluit de maatregelen verlengd tot 1 maart. En dat kwam hard aan, ook bij onze kappers. Sommigen beginnen uit pure noodzaak toch te knippen, stiekem aan huis. Bart is zo’n kapper en getuigt anoniem. Anderen zitten de maatregelen uit. Onderneemster en bosslady Jitske Van de Veire (27) is eigenaar van twee kapsalons en vindt de verlengde maatregelen ook een harde pil om te slikken. “Ik heb gisteren de hele dag met mijn boekhouder en bankier aan de lijn gehangen om toch maar oplossingen te vinden zodat we kunnen blijven bestaan.”

42 reacties

  • Farid Azuzzi

    3 jaar geleden
    mogen ze gerust voor eeuwig sluiten mijn pas aangekochte tondeuse gaat nooit in lockdown ..
  • Mario Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Waar is de solidariteit tussen de kappers? Heel slim van sommige kappers, techn werkloze kappers, om het virus van huis tot huis te brengen! Voor mij mag de overheid voor deze, alle toelagen en vergoedingen terugvorderen! De eerlijke kappers kunnen nog beetje langer dicht blijven door jullie oneerlijke verboden concurrentie! SOY
  • Serge Surmont

    3 jaar geleden
    Gefeliciteerd aan de politiek! Doe de groetjes aan jullie Engelse en Italiaanse vrienden.
  • Marcel Van den Bosch

    3 jaar geleden
    Ik dacht dat Europa een was, in België zijn de kapsalons gesloten, in Spanje knippen de haarkappers er vrolijk op los.
  • RIET HEIRMAN

    3 jaar geleden
    Ik ken een zeventiger die het haar van zijn partner helpt bjkleuren om toch nog een beetje toonbaar te zijn.