Politie treft bij inval in loods 1,7 ton cocaïne aan: zes mannen aangehouden voor smokkel via haven Antwerpen

 ©  politie Antwerpen

De Antwerpse politie heeft deze week in het kader van een onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen zes personen aangehouden. Bij een inval in een loods werd ook 1,7 ton cocaïne aangetroffen.

Omdat op onrechtmatige wijze containers op verschillende kaaien in de haven van Antwerpen afgehaald waren, startte de politie een onderzoek op. Dat leidde de politie naar een transportfirma en een vrachtwagenchauffeur, die de containers naar verschillende loodsen in de provincie Antwerpen zou hebben gebracht. Daar werden de drugs uit de container gehaald, waarna hij weer op de kaai werd gezet. Vervolgens werd de cocaïne in voertuigen overgeladen die ingebouwde kluizen hadden om de drugs te verstoppen.

Een inval in een loods aan de Kontichsesteenweg in Aartselaar, die door een zaakvoerder ter beschikking was gesteld van de criminele organisatie, bevestigde dat. Er werd 1.752 kilogram cocaïne aangetroffen en vijf mensen werden opgepakt. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden. Het gaat om de 32-jarige eigenaar van de loods, drie Nederlanders van 27, 28 en 41 jaar en een 28-jarige Marokkaan.

“Uit verder onderzoek blijkt de betrokkenheid van havenarbeiders, logistieke medewerkers en securityagenten. Ze zouden onmisbare hand -en spandiensten hebben geleverd bij de invoer van de verdovende middelen, maar ook bij het ongezien ontvreemden van de containers op kaai in de haven van Antwerpen”, klinkt het bij de politie. “Woensdag werd in dat kader een 37-jarige chauffeur van zijn vrijheid beroofd. Ook hij is onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Een 21-jarige planner is vrij onder voorwaarden.”

Het gerechtelijk onderzoek loopt verder onder leiding van de onderzoeksrechter en bijkomende arrestaties worden niet uitgesloten.

 (gjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen