Marjorie Taylor Greene ondergaat de nieuwe veiligheidscontrole in het Capitool. De Republikeinse afgevaardigde draagt een mondmasker met het opschrift ‘Molon labe’, een oud-Grieks gezegde dat “kom ze maar halen” betekent. Voorstanders van vrij wapenbezit - zoals  Trumpfan Taylor Greene - hebben de leuze helemaal omarmd.
Volledig scherm
Marjorie Taylor Greene ondergaat de nieuwe veiligheidscontrole in het Capitool. De Republikeinse afgevaardigde draagt een mondmasker met het opschrift ‘Molon labe’, een oud-Grieks gezegde dat “kom ze maar halen” betekent. Voorstanders van vrij wapenbezit - zoals Trumpfan Taylor Greene - hebben de leuze helemaal omarmd. © AFP

Amerikaanse Congresleden bang te worden vermoord door extreme collega's

Meerdere Democratische afgevaardigden in de Verenigde Staten vrezen voor hun leven na de aanval van vorige week op het Capitool. Niet alleen zijn ze bang voor nieuw gevaar van buiten, maar vooral ook voor extreme Republikeinse collega's die bedreigend gedrag zouden vertonen.

14 reacties

  • Rolande Vogt

    3 jaar geleden
    Wat is van het grote Amerika..na 4 jaar Trump overgebleven?Verstaan de Republikeinen nog altyd niet,dat ze door Trump gezichtsverlies hebben geleden?
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Ik wil voorzichtig vragen er rekening mee te houden dat de democraten 4 jaar zonder ophouden de burgers tegen elkaar hebben opgestookt, die gaan zeker niet vrijuit
  • Odette Buelens

    3 jaar geleden
    Waar is het Amerika waar men tegenop keek ? Dit land is meer dan ooit verdeeld. Als je de burger zover krijgt dat het aan waanzin grenst, dan kan je je toch vragen stellen over de Amerikaanse "mind". Zijn deze burgers dan zó goedgelovig ? Dat is dan een wereldwijd gevaar toch ?
  • Jean Vangronsvelt

    3 jaar geleden
    Pleeg geen fraude, dan hoef je geen schrik te hebben. Als je schrik hebt, heb je ook wat uitgestoken.
  • Louis Toebak

    3 jaar geleden
    Die lui moeten zich weer eens interessant maken. Doet me denken aan me-too : eerst met je winkelwaar bloot lopen en dan klagen. Mij best. Polletiekers zijn er genoeg. Je kan ze goed gebruiken als experimenteer konijn voor vaccins. Dan hebben ze nog enig nut, die vieze bende zakkenrollers en -vullers.