Nadat het Grondwettelijk Hof donderdag de Vlaamse regeling rond de virtueel terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter vernietigde, kwam de Vlaamse regering vrijdag met een nieuwe compensatieregeling op de proppen.
Volledig scherm
Nadat het Grondwettelijk Hof donderdag de Vlaamse regeling rond de virtueel terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter vernietigde, kwam de Vlaamse regering vrijdag met een nieuwe compensatieregeling op de proppen. © Livios

Ruim 100.000 eigenaars van zonnepanelen met digitale meter krijgen eenmalige compensatie

De Vlaamse regering heeft vrijdag een akkoord gesloten over een nieuw compensatiemechanisme voor zonnepanelen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) gezegd.

384 reacties

  • frank van den neste

    3 jaar geleden
    Zeker is dat de compensatie ons vertrouwen niet zal terugbrengen. Het voltallige parlement heeft met medeweten van de onwettelijkheid toch gestemd om er mee door te gaan en dus hun ganse bevolking op te lichten om zogezegd hun doelstellingen te behalen. Elke bedrijfsleiding die dit doet zou hiervoor in de gevangenis belanden. Het is duidelijk dat deelregering Vlaanderen geen enkel nut heeft. Aan de Vlaamse overheid om nu werk te maken van herfederalisering. Een besparing van 30% op overheid.
  • walther truyens

    3 jaar geleden
    De uitspraak van het hof had men al in de helft van verleden jaar , men heeft dat gewoon verzwegen en de mensen verder bedrogen door altijd te bevestigen dat er 15 jaar een terugdraaiende teller was . Wanneer gaat het parket die knul van Oostende oppakken en L Peeters en dat Demir van de NVA van dat compensatieverdrag was veel te snel in orde, dat was in stilte goedgekeurd als er teveel heibel was. Ondervragen !!
  • Steven-Acuña Acuna

    3 jaar geleden
    Kan de huidige regering ook teruggedraaid worden? Wat deze niet verkozen regering zonnepaneeleigenaars verplicht komt neer op contractbreuk.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Volledig naast de kwestie ;zie beloftes van Tommelein die wel zelfs op papier ( mail )hebben van zijn kabinet destijds
  • Kris Willems

    3 jaar geleden
    De terugdraaiende meter brengt op 15 jaar veel meer op dan de eenmalige 300€ /Kw. Neem daar nog bij dat zij die al meer dan 3 jaar zonnepanelen hebben nog 9 jaar kunnen verder genieten van het huidige systeem, wat dan weer oneerlijk is tegenover zij die verplicht werden om een digitale meter onmiddellijk, te plaatsen. Wat met de prosumententaks? Blijft die bestaan aan 95€ / Kw / jaar? Indien zo moeten we nog extra betalen om gratis elektriciteit op het net te plaatsen ook!
  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.