Een grafdelver op een kerkhof in Manaus, Brazilië. Wereldwijd is Brazilië een van de zwaarst getroffen landen tijdens de coronapandemie. Al meer dan 207.000 mensen overleden er aan de gevolgen van Covid-19, enkel in de Verenigde Staten zijn dat er meer.
Volledig scherm
Een grafdelver op een kerkhof in Manaus, Brazilië. Wereldwijd is Brazilië een van de zwaarst getroffen landen tijdens de coronapandemie. Al meer dan 207.000 mensen overleden er aan de gevolgen van Covid-19, enkel in de Verenigde Staten zijn dat er meer. © REUTERS

Wereldwijd nu 2 miljoen coronadoden te betreuren

Sinds het begin van de coronapandemie zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen mensen overleden aan het virus. Dat blijkt uit cijfers van de gerenommeerde Johns Hopkins Universiteit. 

7 reacties

  • John Rogers

    3 jaar geleden
    Tja, dat is dus 0,025% van de totale wereldbevolking, gedurende het afgelopen jaar werden overigens meer dan 40 maal meer mensen geboren of +90 miljoen..
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Dat valt best mee, na al die drama en de bevolking opsluiten met doemberichten, is het dit nu? Moeten wij daarvoor onze vrijheden opgeven? De meeste hiervan zijn dan ook nog eens gewone doden die onder het mom van Corona worden geteld.
  • hendrik espeel

    3 jaar geleden
    Wat is nu 2 miljoen op bijna 8 miljard? De mens is nu niet aan het uitsterven hoor, er komen nog altijd meer geboortes bij dan er sterven. Dit baart me zorgen: de overbevolking.
  • Maarten anthonis

    3 jaar geleden
    Slim gespeeld door de chinezen , er kunnen er weer 2 miljoen extra emigreren .
  • egbert vansteenstraeten

    3 jaar geleden
    Er zijn dit jaar al ongeveer 2.5miljoen mensen gestorven en 5miljoen geboren. Laten we ons vooral zorgen maken over 2miljoen die over een heel jaar zijn gestorven. Dat zijn 16 mensen per dag aan covid over een heel jaar tegen 2miljoen van nieuwjaar tot nu.