Onderzoekers van de Universiteit van Aalborg analyseren alle positieve coronatests om te kijken of de Britse variant wordt aangetroffen. (15/01/2021)
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoekers van de Universiteit van Aalborg analyseren alle positieve coronatests om te kijken of de Britse variant wordt aangetroffen. (15/01/2021) © EPA

Honderden, misschien al duizenden besmettingen met Britse coronavariant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het verspreiden”

“Ik heb de indruk dat de Britse variant zich al goed aan het verspreiden is, zonder dat we het echt doorhebben. Het is zeker iets waarover ik me ongerust maak.” Professor Herman Goossens, hoofd medische microbiologie aan de UAntwerpen, ziet in zijn lab “heel veel verdachte gevallen” onder de positieve testen, waarvoor nog extra onderzoek nodig is. Met nu al ruim honderd bevestigde gevallen, circuleert er een veelvoud van de besmettelijker variant in ons land. Experts beantwoorden enkele pertinente vragen. 

44 reacties

  • Marc Hellebaut

    3 jaar geleden
    De heren Goosens en Van Gucht zijn gewoon de spreekbuis van de politiek. Elke eerlijke wetenschapper zou adviseren reisverbod “per direct” in te voeren voor fun reizen. Doe dat onmiddellijk ipv last minute wanneer het weer te laat is
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Zoals gewoonlijk hebben de vele regeringen weeral eens veel te laat gereageerd en veel te weinig gedaan om dit te voorkomen. Ze hanteren blijkbaar nog steeds het motto van Dehaene, "problemen moet je maar oplossen als ze zich voordoen, preventie is voor niets nodig". Welkom in de derde golf.
  • Franky De Vlieger

    3 jaar geleden
    Wie zegt dat dit de Britse variant is? Deze variant is ontdekt in Engeland maar kan evengoed een Belgische, Franse, ... variant zijn. Altijd een schuldige zoeken. Het zijn de reizigers maar waarom zijn er dan altijd uitbraken in rusthuizen. Ik denk niet dat er daar veel op reis gaan. Laten we eerlijk zijn. De enige manier om een virus te stoppen is dat we allemaal enkele weken thuis blijven maar dit kan natuurlijk niet. We kunnen alleen maar ons best doen, handen ontsmetten en afstand houden.
  • André Van Laethem

    3 jaar geleden
    Dit komt ook niet uit Engeland, in Europa lopen ze met die variant al langer rond. Maar ze hebben het in Engeland wel ontdekt.
  • DIRK RASSCHAERT

    3 jaar geleden
    De experten verwachtten dit ook maar mogen maar zeggen wat de regering beslist ? Dit is toch logisch? Wat daar muteert, muteert hier ook. Het verschil met deze en die van Brazilië is gewoon het verschil in klimaat, effe doordenken ?