Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Regeringen buigen zich over nieuw advies GEMS: “Verbod op niet-essentiële reizen óf quarantaine voor elke passagier”

De regeringen buigen zich vandaag over de nieuwste aanbevelingen van de GEMS-expertengroep. Die adviseren om ofwel een verbod in te voeren op niet-essentiële reizen, ofwel - als dat niet kan - elke reiziger te testen en in quarantaine te plaatsen, onafhankelijk van hoelang die is weggeweest. 

151 reacties

  • peter maas

    3 jaar geleden
    Dan moeten de zogenaamde essentiële fabrieken ook dicht! Of is het daar dan 100 % veilig? Neen, geld gaat hier voor op gezondheid,zoveel is duidelijk!
  • Rikkert Biemans

    3 jaar geleden
    Zou er ook een verbod komen op niet-essentiële nieuwjaarsrecepties? Of was dat verbod er al?
  • Daniel Proot

    3 jaar geleden
    Hier in België, schuld van de NMBS misschien, komen ze toch altijd te laat. Kan hier nooit eens iets goed draaien? Mijn gedacht
  • Guido Spildooren

    3 jaar geleden
    Als alles op Europees niveau beter afgestemd was waren grenzen al direct minder belangrijk. Iedereen op dit kleine kluitje dat Belgie is? Dat wordt weer drummen! Men splitst een land als Frankrijk, Duitsland of Spanje toch ook niet op in 20 à 30 stukjes zo groot als België? En enkel toerisme (ook meestal in veilig bubbel-verband) verbieden is maar een kleine druppel op een hete plaat! Kijk maar naar de statistieken! (gastarbeiders, familiebezoeken, zakenreizen)
  • Magda De Munck

    3 jaar geleden
    Ze zullen eerst nog een paar keer vergaderen tot het kalf verdronken is.