Archiefbeeld. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). (17/12/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). (17/12/2020) © Photo News

Verwijdering criminelen zonder papieren stabiel ondanks daling terugkeercijfers

Zowel het aantal asielaanvragen als het terugkeercijfer van mensen zonder papieren is vorig jaar gedaald. De verwijdering van criminelen zonder papieren is dan weer stabiel gebleven. Dat blijkt uit cijfers van Fedasil en de Dienst Vreemdelingenzaken.

50 reacties

  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Het wordt tijd dat ze hier meer en effectiever gaan op inzetten. Die briefjes " moet het grondgebied binnen de vijf dagen verlaten " hebben geen enkel effect behalve behangpapier. Effectief oppakken en verwijderen is de enige manier. Of ze nu crimineel zijn of niet illegaal is illegaal. Wij hebben niet gevraagd dat ze naar hier gekomen zijn...
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    zijn niet-criminelen zonder papieren dan plots NIET illegaal meer?
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Geef ons T. Francken terug, hij was de beste en streed tegen alle stomme wetten en partijen. Den delen, nn cvp’van het oude soort veel uitleggen veel halve waarheden en halve leugens.
  • jean-pierre rejek

    3 jaar geleden
    Als je mensen 2000 euro geeft om terug te keren, kan je al niet meer van vrijwillige terugkeer spreken maar gaat het eerder om een vakantie betaald door de overheid ,en zo vliegen die met een brede lach op en af in de business class op onze koste en dat snappe die politiekers niet .
  • GERARD DE PELECIJN

    3 jaar geleden
    Ze gaan die ene straat buiten en in een andere straat komen ze weer binnen, a never ending story!