Archiefbeeld. Melikan Kucam samen met Theo Francken tijdens Chaldeeuwse/Assysrische paasmis in Sint-Pieters-en-Paulus-kerk te Mechelen. (2017)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Melikan Kucam samen met Theo Francken tijdens Chaldeeuwse/Assysrische paasmis in Sint-Pieters-en-Paulus-kerk te Mechelen. (2017) © ID/Gil Plaquet

Theo Francken ontkent dat hij Kamer om de tuin leidde over Kucam: “Altijd in eer en geweten gehandeld”

"Genegeerde dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten, kennis van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden in het parlement. Politieverhoren en telefoontaps ont­hullen de ware rol van Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet bij de fraude met humanitaire visa." Dat schrijft De Standaard op basis van eigen onderzoek. Francken geeft toe dat hij een politieke verantwoordelijkheid draagt, maar ontkent met klem dat hij het parlement om de tuin heeft geleid. “Ik heb altijd in eer en geweten gehandeld”, benadrukt hij in een interview op Radio 1. 

226 reacties

  • Dominiek Catry

    3 jaar geleden
    Wie gelooft nu nog de NVA , Open Vld en CD& V na hun boerenbedrog met de zonnepanelen .
  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Het vastgoedclubje zal nog drastisch slinken en de overige uitspraken van BDW doen de das om bij de partij en gaan nog veel meer stemmen kosten. Enkel in de lokale besturen zit de nva nog verstrengeld maar dat zal ook in hoedanigheid afnemen .Een partij die sinds begin de leugens en beloftes hebben opgestapeld en de mensen verarmd ,maar wel meer dan 10 miljoen aan partij subsidie op hun conto krijgt !
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Opstappen zoals voorbeeld momenteel in Nederland.Wie geloofd die dat ie van niks wist,'t is zijn verantwoordelijkheid en heeft verzaakt de aantijgingen en seintjes te controleren.
  • leopold van heurck

    3 jaar geleden
    De nva heeft in al die jaren de mensen belogen en bedrogen en zie maar na de schandalen met Jambon die nog lekker op zijn postje zit.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    eric leysen ik denk dat die boomerang in 2024 vooral nva vol in het gelaat zal treffen, laat VB ze maar verder rustig oppeuzelen in de oppositie