Ook zaterdag nog hele dag spoorhinder door werken aan wissel in Brussel-Noord

 ©  Jimmy Kets

Ook zaterdag zal er nog de hele dag spoorhinder zijn door werken aan een wissel in Brussel-Noord. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Sporen 3 en 4 tussen het station Brussel-Noord en de spoortunnel van de Noord-Zuidverbinding blijven nog de hele dag buiten dienst.

Bron: BELGA

De problemen begonnen met een grondverzakking onder een spoorwissel, in de nacht van donderdag op vrijdag. Na inspectie werd vastgesteld dat er grond verzakt is (door trillingen en waterinsijpeling) ter hoogte van de tunnel van de Brabantstraat.

De ploegen van Infrabel werkten de voorbije nacht om de schade te herstellen. Ook komende nacht wordt er nog verder gewerkt aan de wissel en aan de stabiliteit van de twee sporen. Er wordt enkel ‘s nachts gewerkt. Een bewuste keuze om het treinverkeer overdag zo minimaal mogelijk te hinderen, aldus Infrabel.

Een concreet vooruitzicht om de sporen weer open te stellen voor het treinverkeer is er nog niet. De treinen Aalst - Brussel-Zuid worden omgeleid via het Brusselse ringspoor (spoorlijn 28). De treinen Gent-Sint-Pieters - Lokeren doen een extra stop in Bockstael.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen