Armin Laschet is verkozen tot nieuwe leider van de Duitse christendemoctraten.
Volledig scherm
Armin Laschet is verkozen tot nieuwe leider van de Duitse christendemoctraten. © REUTERS

Armin Laschet verkozen tot nieuwe voorzitter van partij bondskanselier Angela Merkel

Armin Laschet wordt de nieuwe leider van de Duitse christendemocraten, de partij van bondskanselier Angela Merkel. De centrumkandidaat, die vandaag nog premier is van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, kreeg zaterdag tijdens een online partijcongres de steun van een meerderheid van de ruim 1.000 partijafgevaardigden. Of de nieuwe CDU-leider tegelijk de kandidaat-kanselier wordt, is echter nog geen uitgemaakte zaak, maar Laschet zit nu alvast in poleposition.

  1. Deze prachtige Griekse villa blijkt in werkelijkheid schuilplaats van Eenheid 29155, een berucht moordcommando van Poetin
    1

    Deze prachtige Griekse villa blijkt in werkelijk­heid schuil­plaats van Eenheid 29155, een berucht moordcom­man­do van Poetin

    Villa Elena. Dat is de naam van een prachtig landhuis annex hotel in het paradijselijke Noord-Griekse kustplaatsje Frama. Maar wie er een kamer wil boeken, is eraan voor de moeite. Volgens onderzoek van de regimekritische Russische nieuwssite ‘The Insider’ zijn de uitbaters spionnen, die werken voor Eenheid 29155 van de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Die eenheid is een berucht moord- en sabotagecommando van president Vladimir Poetin.
  2. Wie treedt in de voetsporen van Angela Merkel?

    Wie treedt in de voetsporen van Angela Merkel?

    Politiek Duitsland beleeft dit jaar het einde van een tijdperk. Na 16 jaar neemt Angela Merkel eind 2021 afscheid als bondskanselier. Ze is geen kandidaat meer bij de parlementsverkiezingen van 26 september. Merkels christendemocratische CDU kiest komende vrijdag en zaterdag tijdens een volledig online partijcongres een nieuwe voorzitter, in opvolging van Annegret Kramp-Karrenbauer. Die was eigenlijk de gedoodverfde opvolgster van "Angie", maar gooide begin vorig jaar de handdoek in de ring na een politiek schandaal in de deelstaat Thüringen. De race naar het voorzitterschap ligt volledig open, en of de nieuwe CDU-leider tegelijk de kandidaat-kanselier wordt, is ook nog geen uitgemaakte zaak.