Kay Nietfeld/dpa
Volledig scherm
© Kay Nietfeld/dpa

Komt vaccinatie van ziekenhuispersoneel in gedrang? “We moeten impact van verlaagde levercijfers nog bekijken”

Nu Pfizer heeft bekendgemaakt dat het volgende week 40 procent minder vaccins kan leveren, bestaat de kans dat vaccinaties in de ziekenhuizen - die normaal volgende week zouden starten - vertraging zullen oplopen. “We bekijken nog wat de impact zal zijn van de verlaagde levercijfers voor de vaccinaties in de ziekenhuizen”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De verdere vaccinaties in de woonzorgcentra zouden niet in het gedrang komen.

33 reacties

  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Bij Pfizer is het america first en we keken met z’n allen lijdzaam toe .Als eerste minister zou ik toch maar is deftig op een deur gaan kloppen ,maaar hier kan men enkel de burgers uitbuiten en verder laten sudderen , de rest is nietaan de orde ,grote woorden gebruiken en we hebben goed gewerkt ,maar de realiteit is dat we in België steeds achterop hinken .
  • Hugo Suetens

    3 jaar geleden
    ⁷Suetens hugo Dit komt onze regering toch wel goed uit nu kunnen zij de schuld in iemand anders schoenen schuiven dat de vaccinatie niet loopt ,kroegen onze buurlanden dan ook minder of zijn wij alleen ? Want dan wordt er gerommeld en wordt er verkocht aan een hogere bieder
  • stek vr

    3 jaar geleden
    Is dat vaccin maar vier maand houdbaar dan gaan ze snel spuitjes moeten zetten toch
  • Jean-Marie Gijsen

    3 jaar geleden
    Hoeveel ministers van volksgezondheid hebben we in dit kleine landje ? +/- ene per miljoen inwoners ? En nog krijgen ze niks geregeld. Vivaldi of regenboog regering ? In hunne portemonnee waarschijnlijk. Nu hoor of zie je niemand. Ze durven hunne mooi geknipte kop niet niet te laten zien. Een ramp, net zoals de zonnepanelen. Wat is het volgende week ?
  • Dirk Peeters

    3 jaar geleden
    Wanneer je 100.000 mensen vaccineert in januari en vervolgens 3 weken later het tweede spuitje moet zetten, wat doe je dan als je maar 60.000 vaccins krijgt in februari ? Voor 1 keer is het niet de fout van de politiek, doch dat is ook alles wat je ervan kan zeggen. Tenzij de overheid zo slim is geweest om in januari 50.000 spuitjes te zetten en de andere 50.000 opzij legt voor diezelfde patiënten. Ik betwijfel het.