De taskforce onderzoekt welke impact er zal zijn doordat we 40.000 minder vaccins krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De taskforce onderzoekt welke impact er zal zijn doordat we 40.000 minder vaccins krijgen. © EPA

Nu Pfizer minder levert dan beloofd: loopt de vaccinatiecampagne vertraging op? Wie komt in de ziekenhuizen eerst aan de beurt? En halen we eind juni, zoals Jambon aankondigde?

Farmabedrijf Pfizer levert volgende week minder vaccins dan voorzien. “Het vertrouwen heeft een knauw gekregen”, zegt Dirk Ramaekers van de taskforce vaccinatie. Uiteindelijk krijgt ons land toch 86.500 dosissen. Gaat dat de vaccinatiecampagne nog beïnvloeden?  Zullen de ziekenhuizen volgende week dan toch gewoon kunnen beginnen met vaccineren? 

42 reacties

  • Ilse Vanlommel

    3 jaar geleden
    Vele weten niet dat een productie van een grotere hoeveelheid van een vaccin intensief werk vraagt. Het is niet aan een" knopje draaien" om een grotere massa te maken,daar is wel degelijk over nagedacht. Maar dat beseft de grote massa natuurlijk niett!
  • marc vergauwen

    3 jaar geleden
    Neem gewoon de andere vaccinatie aan, en zeg deze van Pfizer op Onderhandelen zoals in de bedrijfswereld mannen Onze regering is niet in stät België te leiden !!
  • André Van der Poorten

    3 jaar geleden
    Hebben ze hun centen wel al gekregen ? Onze politiek kennende ...!?!?
  • Andre Van Royen

    3 jaar geleden
    Als ze stoppen met ook familieleden te vaccineren dan zal de vermindering van levering weinig effect hebben.
  • rene Kobessen

    3 jaar geleden
    Als het echt te maken heeft met mindere productie.. Ik denk eerder en schot voor de boeg dat EU en/of België eens over boeg komt met betaling...je kan niet blijven koken zonder betaling hè