De Parijse Champs-Élysées en de buurt rond de Eiffeltoren zijn compleet verlaten. De vervroegde avondklok geldt over heel Frankrijk,  dus ook in Biarritz aan de westkust, een besneeuwd Lille (Rijsel) en het zuidelijke Toulouse.
Volledig scherm
De Parijse Champs-Élysées en de buurt rond de Eiffeltoren zijn compleet verlaten. De vervroegde avondklok geldt over heel Frankrijk, dus ook in Biarritz aan de westkust, een besneeuwd Lille (Rijsel) en het zuidelijke Toulouse. © AP - AFP

Strenge Franse avondklok om 18 uur ingegaan

In de strijd tegen het coronavirus is in Frankrijk om klokslag 18 uur de verstrengde avondklok ingegaan. De komende twee weken moeten de inwoners steeds tussen 18 uur en 6 uur binnenblijven. Alleen wie van of naar zijn werk gaat mag de straat op, maar ook ouders die hun kinderen brengen of halen van school en kinderdagverblijf.

18 reacties

  • Maddy Blommaert

    3 jaar geleden
    Avondklok om 20 uur in België zou ook moeten kunnen, zeker nu met het Brits variant die zijn opmars maakt
  • Jonas Vadeville

    3 jaar geleden
    En de mensenrechtendan?
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    Overal worden maatregelen afgestemd op het grote kapitaal. Zolang de grote bedrijven open blijven, er gevlogen wordt en er volle treinen en bussen rijden, gaat de verspreiding verder. In de kantoorgebouwen, lopen ze allemaal in dezelfde smalle gangen en in de liften en in fabrieken, allemaal samen in de refters en dan allemaal naar huis waar velen ook opeen geplakt moeten zitten want er is niets anders te doen. Net zoals de wintergriep blijft ook covid binnen in de lucht hangen.
  • Alain Catry

    3 jaar geleden
    Maar voetbal en andere groepssporten mogen nog altijd na 18 uur !
  • Roger Wellens

    3 jaar geleden
    Belgie heeft dus volgens het aantal inwoners bijna dubbel zoveel doden als Frankrijk. En ze durven hier dan nog spreken van versoepeling van de regels. Belgie is wereldleider in het aantal doden per 100.000 inwoners, en met verve.