"We moeten zoveel mogelijk screenen zodat deze mensen in quarantaine kunnen gaan”, waarschuwt professor Bruno Verhasselt, Diensthoofd Medische Microbiologie in het UZ Gent.
Volledig scherm
"We moeten zoveel mogelijk screenen zodat deze mensen in quarantaine kunnen gaan”, waarschuwt professor Bruno Verhasselt, Diensthoofd Medische Microbiologie in het UZ Gent. © Proot, UZ Gent

Labo dat Britse variant in Houthulst heeft vastgesteld wil bevolking massaal screenen

De ontdekking van meer dan 100 gevallen van de Britse variant van het coronavirus in Houthulst betekent dat de besmettelijke stam veel meer circuleert dan we voorheen dachten. "Op zich is dat geen ramp", zegt diensthoofd Bruno Verhasselt van het labo van het UZ Gent dat de gevallen heeft vastgesteld. "Maar we moeten zoveel mogelijk screenen zodat deze mensen in quarantaine kunnen gaan.”

36 reacties

  • Kjell Van daele

    3 jaar geleden
    Met dank aan de reizigers, in china zijn de mensen toch veel slimmer z, daar zijn ze er zo als al vanaf zelfs
  • Chris Hom

    3 jaar geleden
    quarantaine is niet voldoende maw als de mensen uit quarantaine komen en het gewone leven opnemen terwijl dat virus rondom maar verder woedt, dan is het dweilen met de kraan open
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Het is als het ware een pandemie boven op de reeds bestaande pandemie. Met nog een sneller virus. De kans is groot dat ze extra maatregelen gaan nemen als het uit de hand loopt. Dus als het te laat is.
  • Luc Huyghe

    3 jaar geleden
    Je zou toch veronderstellen dat dergelijke besmettingscijfers een aantal grote alarmbellen doen afgaan, maar blijkbaar is onze premier te druk bezig met zijn lock down party met OVLD. En Frank Vandenbroucke 'ergert zich enorm' aan de mensen die op reis zijn geweest. Ik ook. Maar ik erger me nog meer aan de hypocrieten Lachaert en De Croo die de gewone burger verbieden om hun kinderen uit te nodigen met Kerstmis of Nieuwjaar en ondertussen ons in ons gezicht uitlachen. Huichelaars.
  • Kris Delrue

    3 jaar geleden
    Heel snel vaccineren, anders grenzen volledig sluiten aan alle kanten vanaf nu voor de krokus vakantie!!