Demonstranten op het Museumplein tegenover de oproerpolitie.
Volledig scherm
Demonstranten op het Museumplein tegenover de oproerpolitie. © ANP

115 arrestaties bij rellen in Amsterdam: “Sommige betogers droegen vechthandschoenen”

De politie heeft vandaag 115 mensen gearresteerd tijdens een spontane demonstratie in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam die niet was toegestaan. Zeven van hen zitten vast wegens openlijke geweldpleging en de rest wegens het opzettelijk negeren van een bevel. Van de zeven arrestanten wordt verwacht dat ze langere tijd vastzitten, de rest kan waarschijnlijk binnen een uur of zes weer gaan, aldus een politiewoordvoerder.

22 reacties

  • willy vandamme

    3 jaar geleden
    Daar kunnen ze tenminste duidelijke foto's maken van demonstranten, ze kunnen in Brussel daar iets van leren.
  • Michel Philippe

    3 jaar geleden
    Ik schreef het reeds, de wereld wordt een groot gekkenhuis. Praktisch Niemand draagt daar een mondmasker. Dit zal een massale corona uitbraak geven. ALLE betogingen verbieden, ook hier in België en ONMIDDELIJK in de kiem smoren met ALLE mogelijke middelen. Ge moet de mensen tegen hun eigen dwaasheden beschermen.
  • Adriaansen Koen

    3 jaar geleden
    In meer en meer landen is er tegen stand voor de maatregelen en terecht !
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Het grote voordeel dat Nederland heeft is dat ze gevangenisplaatsen genoeg hebben om de ergste gevallen op te sluiten. Hier worden ze gewoon weer vrijgelaten na het opsteken van een vermanend vingertje en worden ze daardoor aangemoedigd om te herbeginnen.
  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Als je een beetje het verloop van Corona volgt, had iedereen die vrij informatie had kunnen bezitten en wat dieper zou gekeken hebben, weet dat de mutanten samenvielen in december met het wetenschappelijke inzicht dat corona... ze bedoelen COVID19 geen enkele wetenschappelijk fundament om de noodmaatregelen te blijven handhaven. Maar wie graag in China wil wonen, gaat best zijn paspoort in orde maken in plaats van mak als schapen kritiekloos alles overnemen of dingen klakkeloos verbieden.