Minister Heiko Maas van Buitenlandse Zaken
Volledig scherm
Minister Heiko Maas van Buitenlandse Zaken © AP

Duitse politiek kibbelt over versoepelingen voor gevaccineerden: “Ingeënte personen moeten hun ‘grondrechten’ opnieuw kunnen uitoefenen”

De Duitse politiek ruziet over versoepelingen voor mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus. Een voorstel van een minister om voor gevaccineerden de coronabeperkingen te verlichten, oogstte meteen vernietigende kritiek.

11 reacties

  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Volgens minister Heiko Maas hebben diegenen die niet ingeënt zijn dus geen grondrechten meer. Misschien kan hij die niet-gevaccineerden verplichten een ster op hun kledij te naaien zodat ze duidelijk te onderscheiden zijn van de anderen. Het lijkt wel alsof de geschiedenis zich begint te herhalen.
  • Nils De Vriendt

    3 jaar geleden
    Wie gaat er die zaken openhouden? De mensen uit de zorg en de rusthuisbewoners? Of de risicopatienten? De gewone mens in ieder geval niet want die is nog niet gevacineerd.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    het rijk van de vrijheid, maar als deze mensen wel besmet worden zoals er verschillende gevallen al zijn moeten de virologen en politiekers hun C4 krijgen
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    als gevaccineerden meer vrijheid krijgen, hoe zit het dan met mensen die covid gehad hebben (en antilichamen hebben)?
  • Harry Siebens

    3 jaar geleden
    Denk nu toch niet dat er ook maar één versoepeling komt na de spuit, als je nog in sinterklaas gelooft dan zit je heir wel goed!!!!