©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Dessel geeft forfait voor bekerduel tegen Beerschot

Omdat het lokale bestuur verbiedt om onder de coronaprotocollen van het profvoetbal de trainingen te hervatten, geeft amateurclub Dessel Sport forfait voor het bekerduel van de zestiende finales tegen Beerschot. "Jammer, maar we begrijpen de beslissing van de burgemeester", reageerde voorzitter Willy Mermans zondag.

Bron: BELGA

Dessel Sport, met Limburger Benny Lunenburg als coach, speelde dit seizoen ook in eerste nationale nog geen enkele wedstrijd. En dus werd reikhalzend uitgekeken naar het Antwerpse bekerduel tegen Beerschot op 2 februari. Dessel hoopte maandagavond de groepstrainingen te kunnen hervatten, maar bij gebrek aan versoepelingen op federaal niveau zal dat niet lukken. In principe kunnen amateurclubs het coronaprotocol van de Pro League onderschrijven om van een uitzonderingsmaatregel te genieten, maar burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) stelt zijn veto.

De coronacijfers zijn niet goed in de regio en bovendien wegen de inspanningen die Dessel Sport zou moeten nemen niet op tegen de voorbereiding op slechts één wedstrijd. Zo moeten staf en spelers wekelijks getest worden, maar mag er ook geen publiek aanwezig zijn op trainingsdagen.

"Vanuit sportief oogpunt is dit uiteraard jammer, maar als club begrijpen wij dit standpunt en staan wij volledig achter de beslissing van de burgemeester. De gezondheid van ons ieder gaat voor", reageert voorzitter Willy Mermans namens het Dessel Sport.

Ook Rupel Boom en THES Sport hebben van hun lokale besturen geen toestemming gekregen om de groepstrainingen te hervatten. Zij hebben officieel nog geen forfait gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer