Navalny komt aan in Moskou.
Volledig scherm
Navalny komt aan in Moskou. © REUTERS

Kremlincriticus Navalny meteen opgepakt bij terugkeer in Rusland, EU-landen eisen maatregelen tegen Moskou

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. Hij zou tot 15 februari in de cel moeten blijven, zo is van zijn advocaat vernomen. Verschillende gezagsdragers, waaronder Angela Merkel, eisen zijn onmiddellijke vrijlating.

35 reacties

  • Gunter Vercauteren

    3 jaar geleden
    Ik zie vele meningen hier op de site. Wat denk je wat de Russen voelen binnen en buiten Rusland? De overgrote massa wil Poetin niet meer hebben en ik kan het weten. Ik wens al het beste voor mijn Russische familie. Mijn grootste sympathie en gevoel gaat uit naar dé revolutie, graag zonder bloedvergiet en verdriet!
  • François THIJS

    3 jaar geleden
    Europa heeft de afgelopen decennia niets gedaan om de betrekkingen met Rusland te normaliseren. In de Gorbatsjov-periode heeft men een gouden kans laten liggen. Maar neen, haar politiek was er vooral op gericht om de vorige Russische vazalstaten zoveel mogelijk binnen te halen. Maar West-Europa bleef liever mooi in de VS/NAVO-pas lopen. Natuurlijk is Poetin een dictator, maar waarom zou hij van ons wakker liggen. Trouwens, Spanje sluit toch ook politieke tegenstanders op.
  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    Hoe naïef was het om te denken dat hij ging landen op Vnoekovo. Hoeveel heeft het verblijf van Navalniy eigenlijk gekost en wie heeft dit betaald? Europa en in het bijzonder Duitsland waren waarschijnlijk opgelucht dat Navalny terug naar Rusland vertrok. En wat de reactie betreft van Europa en de VS - zij zijn de eersten om andersdenkenden de mond te snoeren op een naar hun mening democratische manier.
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Waarom liet Poetin Navalny vertrekken naar Duitsland, nadat zijn echtgenote toelating vroeg? Waarom kreeg hij een zo lichte straf als voorwaardelijk voor de fraude terwijl de Riots meisjes celstraffen kregen om in een kerk te dansen? Is Navalny eerder te geloven als die president wil worden en zegt geen Duits te willen leren? Om de evolutie in Rusland te behouden is een sterke persoonlijkheid nodig. Wordt hier dan iemand met voorwaardelijke straf vrijgelaten na het schenden van de voorwaarden?
  • Avril Pencée

    3 jaar geleden
    Eu wil maatregelen, hola nu gaat Poetin met de schrik zitten ze, ha !