Getuigenis agente oproerpolitie Yris
Volledig scherm
Getuigenis agente oproerpolitie Yris © VTM Nieuws

Agente getuigt over rellen in Brussel en aanval op collega: “Ik zag dat die mannen schopten om het leven uit haar te schoppen”

Een agente die vorige woensdag gewond raakte bij de rellen in Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek, doet anoniem haar verhaal bij VTM Nieuws, om te schetsen hoe ernstig de situatie was. Zij en nog andere agenten werden helemaal ingesloten door de relschoppers. Eén van haar collega’s werd in mekaar geslagen en geschopt, terwijl zij machteloos moest toekijken.

216 reacties

  • Quiten Vanloo

    3 jaar geleden
    Peter Putteke in welk droomwereldje leef jij ? In nederland vallen nooit slachtoffers door zulke toestanden ? Whahaha Amsterdam & Rotterdam alleen al 2x zoveel als Brussel, maar ja da gespuis mag rustig blijven door doen. Politie moet harder optreden in het begin, zulke relschoppers gewoon onderhanden laten nemen door een knokploeg
  • julien boonen

    3 jaar geleden
    Je moet de volgende keer als je moet uitrukken voor geweld de burgemeesters en de rechters die straffen bepalen meenemen en op de eerste rij laten plaats nemen ,die hebben dan mss de oplossing en zeker Kir niet vergeten
  • Michel Philippe

    3 jaar geleden
    Ik steun de politie, want ze oefenen een zeer gevaarlijk beroep uit. Maar ze zijn niet onfeilbaar. Een goede raad, bij het MINSTE teken van oproer, verlaat ONMIDDELIJK de mensen die aan oproer beginnen. Heb ik zelf tot mijn schade eens niet gedaan. Het staat op uw gelaat niet te lezen dat ge geen deel uitmaakt van de oproerkraaiers. Gelukkig heb ik enkel tijdverlies gehad.
  • Jos Van De Plas

    3 jaar geleden
    Ik had nu ook graag een debat in de kamer gezien en uitleg van de verantwoordelijken, helaas geldt dit alleen voor partijen die momenteel in de oppositie zitten. Een Burgemeester die toelating geeft aan zijn kiespubliek om rellen te schoppen en covid 19 te verspreiden weet waarschijnlijk heel goed waar hij mee bezig is.
  • Put Peter

    3 jaar geleden
    Ook de politie heeft boter op zijn hoofd. Sla de krant maar eens open, er gaat geen week voorbij zonder dat er door onze Belgische politie wandaden worden begaan die dan ook nog heel vaak onbestraft blijven. Het zal uw zoon of dochter maar zijn die men slagen geeft of erger nog doodslaat. In Nederland vallen nooit slachtoffers door politioneel geweld, in België is het schering en inslag. Onze politie is gewoon naar mijn mening voor een groot deel incompetent en op macht belust.