Herman Goossens hoopt dat we de lente halen zonder derde golf
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Goossens hoopt dat we de lente halen zonder derde golf © Photonews

INTERVIEW. Herman Goossens: "Ik wil heel eerlijk zijn en dat is geen prettig vooruitzicht: deze variant is zo besmettelijk dat je hem niet kan tegenhouden”

De Britse variant zaait steeds meer onrust. “Het is een wedloop tegen de tijd. We moeten proberen de lente te halen”, zegt microbioloog Herman Goossens. Hij wijst op uitbraken in Zwitserland en Oostenrijk , landen waar Belgen naartoe reizen, en op het feit dat de variant binnen een gezin meteen alle leden besmet. “We moeten zo snel mogelijk vaccineren, om de variant voor te blijven”.

166 reacties

  • Eddy Douwen

    3 jaar geleden
    Er zit maar 1 ding op ,nu alles dicht voor 1 maand ,dat ze de scholen in juli augustus maar open doen,alles inzetten voor de gezondheid en om de ziekenhuizen te ontlasten,zo niet moet deze regering onmiddelijk onstslag nemen of zo niet verantwoordelijk gesteld worden om het na te laten van efficiente maatregelen te nemen
  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Het virus overstijgt alle reeds genomen maatregelen : niets helpt , dat ziet toch iedereen. We zijn tien maand verder : er zijn dalingen in de cijfers? Je kan met cijfers alles uitleggen : je hoeft er geen bio-statisticus voor te zijn . Als men ziet dat de uitbraak in Kontich en Edegem door Molenberghs gelinkt wordt aan de situatie in ... Londen, dan weet je hoe men het publiek manipuleert.
  • Gino Vandenbroucke

    3 jaar geleden
    maar volgens sommige word je er niet zieker van dan we gewoon zijn.. Waarom dan alle paniek ?
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    En ondertussen blijft m'n plezierreisjes boeken, blijven grenzen open, blijft de scholen open en blijven de mensen de kantjes eraf lopen. Op je eentje gaan winkelen? Overal zie je koppels met twee karretjes winkelen en zoonlief met een extra karretje erbij, vorige week in de Action ben ik weggegaan, niks afstand houden en drummen in de gangen dat je er niet meer door kunt. En feestjes worden ook nog overal gegeven, het zal mij toch niet overkomen, dat is de mentaliteit tegenwoordig.
  • michel vangerven

    3 jaar geleden
    En weyts wil scholen open houden. Welkom virus!