Ook voor directeur Jurgen Duyck is het een raadsel hoe de Britse variant z'n rusthuis is binnen geraakt. “Niemand is er op reis geweest.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ook voor directeur Jurgen Duyck is het een raadsel hoe de Britse variant z'n rusthuis is binnen geraakt. “Niemand is er op reis geweest.” © Benny Proot

Alle hens aan dek in Houthulst, waar Britse variant om zich heen grijpt: "In anderhalve week 5 keer meer besmettingen”

De uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst betekent dat de zeer besmettelijke stam veel meer circuleert dan we dachten. In één en hetzelfde woonzorgcentrum zijn in geen tijd liefst 110 personen besmet. "In onze gemeente is het aantal positieve gevallen in anderhalve week vervijfvoudigd", zegt burgemeester Hindryckx.

31 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    @Gerrit Meysman. Deze mensen waren nog niet gevaccineerd. Trouwens als corona aanwezig is in WZC mag men niet vaccineren. Het zijn deze die tegen vaccinatie zijn die deze leugens blijkbaar graag verspreiden
  • Timmie Smet

    3 jaar geleden
    Voorzichtigheid is geboden? Ja, tot op een bepaald punt! Vergeet niet dat we zaken in evenwicht moeten houden, zoals volksgezondheid, economie, onderwijs en welzijn! Gelukkig is onze grondwet zodanig goed dichtgetimmerd dat bijvoorbeeld de grondwet niet opgeschort kan worden!
  • Timmie Smet

    3 jaar geleden
    Ik stel mij dan ernstige vragen bij de handhaving binnen dat WZC. Het kan toch niet dat dat ene gezin iedereen rechtstreeks heeft aangestoken? Dan moet de opvolging van de maatregelen in dat WZC toch op zijn minst zeer laks zijn?
  • Urbain Schuermans

    3 jaar geleden
    wat een wereld,egoisten die persé op reis moesten en dan zelfs niet in quarentaine gaan begrijpe wie kan,het is een misdaad.
  • Marc Puystiens

    3 jaar geleden
    Hier ons kind thuis gehouden van school in Diksmuide. Secretariaat van school gaf zelf aan dat dit het beste was. Politiek zal het evalueren en voorzichtigheid is geboden. Hoe kan je nu voorzichtig zijn tegen iets dat je niet ziet en zelfs niet meer weet hoe het zich zo snel kan verspreiden?