Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © iStock

Doorbraak in onopgeloste moorden? België en Verenigd Koninkrijk wisselen voor het eerst DNA-databanken uit

Speurders staan voor een mogelijke doorbraak in 312 Belgische strafdossiers, omdat onze DNA-databank voor het eerst vergeleken is met haar veel grotere zus uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor is er nu eindelijk ook een spoor in vier onopgeloste moorden in ons land. Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) noemt de uitwisseling "extreem veelbelovend".

11 reacties

  • Koen Groffy

    3 jaar geleden
    Ik dacht dat we al enkele honderden jaren data uitwisselde tussen landen van hetzelfde continent? Amaai, daar mogen ze nu echt fier over zijn zie!
  • johan vankeirs

    3 jaar geleden
    Ik zou zeggen aan het beleid:begin alvast maar om enkele gevangenissen bij te bouwen want het zal meer dan nodig worden om hen huisvesting te bezorgen.
  • nicole De Bruyn

    3 jaar geleden
    Laten we niet zeuren en alleen het positieve ervan zien. Aan het verleden is er niet meer te tornen. Positief denken in deze moeilijke tijd. Dit zou wereldwijd moeten kunnen.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Engeland gaat uit Europa en plotseling kan men samenwerken.
  • willem merken

    3 jaar geleden
    Had al veel langer moeten gebeuren. De criminelen reizen rond in een Europa zonder grenzen, De gegevens die ze zou kunnen identificeren geraken niet over de grens.