Direct naar artikelinhoud
Nieuwjaarsreceptie

Eline De Munck over ‘Open Vld-selfie’: ‘De haatreacties zijn pijnlijk en moeilijk te verteren’

Selfie Eline De Munck, Egbert Lachaert en Alexander De Croo tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open VLDBeeld RV

Eline De Munck (32) is overladen met online haat na de digitale nieuwjaarsreceptie van Open Vld. De Munck zat daar in een studio met Egbert Lachaert en Alexander De Croo en publiceerde een selfie. ‘Laten we een beetje verdraagzamer zijn’, aldus Eline. 

Open Vld hield gisteren zijn nieuwjaarsreceptie, digitaal wegens covid-19. Toch krijgt de partij bakken kritiek omdat op een selfie van presentatrice Eline De Munck zij te zien is naast Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert, premier Alexander De Croo en een band op de achtergrond. Genoeg voor heel wat verontwaardiging, want dergelijke bijeenkomsten zijn in principe verboden.

Volgens de regels

‘Toen ik vanochtend wakker werd had ik 34 gemiste oproepen’, schrijft Eline in een boodschap op Instagram. ‘Ik viel van mijn stoel toen ik hoorde dat de selfie die ik gisteren nam hét nieuws had gehaald. De haatreacties die ik overal lees zijn pijnlijk en moeilijk te verteren. Vooral omdat alles helemaal conform de regels gebeurde. Denk je nu echt dat de staatshoofden van ons land, die dag in dag uit de coronacrisis proberen te bestrijden, zich niet aan de regels rond die crisis houden? Denk je nu echt dat wij op minder dan 2 meter van elkaar zaten? Denk je nu echt dat de premier en voorzitter een selfie zouden delen die niet volgens de regels werd gemaakt?’

‘Feit: de digitale nieuwjaarsreceptie werd opgenomen zonder publiek, in een goed verluchte, ruime studio waar iedereen op minstens 1,5 meter van elkaar zat en waar de mondmaskers enkel en alleen afgingen bij diegenen die in beeld kwamen en enkel op het moment dat de show bezig was’, gaat ze verder.

Verdraagzaam

Vervolgens deelt ze een quote van viroloog Marc Van Ranst, die er ook niet echt graten in ziet. “Dit was in mijn ogen een professionele audiovisuele productie”, aldus Van Ranst. “Hierdoor gaan de curves niet meteen stijgen. We kunnen elkaar de duvel aandoen tot in het oneindige, maar dit is toch een beetje spijkers op laag water zoeken”, aldus de professor. 

Eline De Munck reageert op kritiek.Beeld Instagram
Eline De Munck reageert op kritiek.Beeld Instagram
Eline De Munck reageert op kritiek.Beeld Instagram