Een achtergelaten mondmasker, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een achtergelaten mondmasker, beeld ter illustratie. © AFP

Nog altijd corona-overtredingen in helft van gecontroleerde bedrijven

Tijdens de tweede coronagolf was nog altijd bijna de helft van de gecontroleerde bedrijven niet in orde met de coronamaatregelen. Dat blijkt uit cijfers die PVDA heeft opgevraagd bij minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Bij 37 bedrijven waren de inbreuken zo flagrant dat de werkzaamheden werden stopgezet.

8 reacties

  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    37 bedrijven stilgelegd ? Dat is toch vrij mager op de duizenden bedrijven ! Kijk als je een huis en auto moet afbetalen of 750€ huur betalen. Dan beslist je baas wat jij gaat doen, en of dat gevolgen heeft voor je gezondheid en die van anderen maakt voor hem niets uit. Deze blijft toch op zijn buro zitten ,en komt er de ganse dag niet uit ! Spreek je baas eens aan ivm corona = ontslag. Werknemers zijn verplicht eigen gezondheid en van familie op het spel te zetten ! Gaat nooit veranderen.
  • bart servaege

    3 jaar geleden
    Waarom rijden er nog steeds bestelwagens rond met 2@3 mensen in zonder mondkapjes
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Waarom zou de brave burger die zich aan de maatregelen houdt nu jarenlang moeten opdraaien voor wat anderen veroorzaken. Hou individuen die over de schreef gaan met de corona maatregelen voor de rest van hun leven 5% extra SZ bijdrage af. En voer voor bedrijven die dat doen de vorige vennootschapsbelasting voor 10 jaar terug in. Wie als egoïst schade veroorzaakt moet ook bereid zijn om er de prijs voor te betalen.
  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    is maar in orde als er een aangekondigde controle aangekondigd is ...zo ga je er nooit geraken !
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Kan men niet op de gewestwegen controle maken over telewerk, moet hier dikwijls de baan oversteken en namiddag is het dikwijls file