© Stijn Moechars

© Stijn Moechars

thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen GoBiLijn op zoek naar lekker boek

Bilzen -

Maandelijks gaat de eerste klas van basisschool GoBiLijn op bibbezoek. Of is het eerder op ‘literair restaurant’? De leerlingen van het eerste leerjaar bonden deze keer alvast hun leesservet om en gingen in de plaatselijke bibliotheek De Kimpel op zoek naar een ‘lekker’ boek.

Stijn Moechars

Normaal gaat elk gekozen boek mee in de boekenzak en zo naar de eigen klas. Maar deze keer bedacht de ‘chefkok’ (lees: klasjuf) een culinair leesmenu. Alle gekozen boeken kwamen eerst op drie grote dienbladen terecht. Elk boek kreeg een eigen post-it. Nu mochten de kinderen op voel- snuffel- en proefronde.

Elk boek werd grondig bekeken. Zou dit een mooi verhaal zijn? Zou ik dit ‘smakelijk’ kunnen lezen? Krijg ik een grote leeshonger om dit boek te verslinden? Elk kind mocht zo zijn of haar favoriet uitkiezen, door hun naam op de post-it te schrijven. Zo ging de hoge, hapklare boekenberg mee naar de klas. Daar werd smakelijk gelezen én voorgelezen: van een gedichtje als ontbijt, een sprookje als hoofdgerecht tot een grapje uit een moppenboek als vieruurtje. De leeshonger is groot, maar het boekenrestaurant heeft voor iedereen een ‘smakelijk boek’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer