Direct naar artikelinhoud
Binnenland

‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy

‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
Beeld RV

De man die in het Aldi-filiaal van Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, heeft bij de politie klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge). De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. 

Video wordt geladen...

“Hoe kunnen de klanten nu weten dat er geen jonagolds zijn?” Afgelopen weekend werd op sociale media gretig een filmpje kgedeeld van een uitzinnige klant in het Veurnse filiaal van supermarktketen Aldi. De man vond het niet kunnen dat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, sloeg aan het schelden tegen het personeel en veroorzaakte heel wat oproer. 

Skater en fietser

De beelden, gemaakt met een smartphone door een andere klant, gingen viraal op sociale media en werden ook opgepikt door Het Laatste Nieuws. Inmiddels verschenen al tal van parodieën op het internet en zien andere winkels er een promocampagne in. 

Maar of stiekem beelden maken en die filmpjes met herkenbare gezichten op het internet gooien wel zo'n goed idee is, valt te betwijfelen. De gefilmde klant diende klacht in tegen onbekenden bij de politie wegens schending van zijn privacy. “Dat kunnen wij inderdaad bevestigen. Wij hebben zijn klacht genoteerd en een proces-verbaal opgesteld", zegt commissaris Jorik Debruyne. “Het pv is onderweg naar het parket. Wij wachten verdere onderzoeksinstructies af. Verder kunnen wij niets kwijt wegens - u raadt het - privacyredenen”, aldus de commissaris. 

Mocht het ooit tot identificatie van de filmer én een vervolging komen - wat niet zeker is - kan schending van de privacy boetes van 800 tot 800.000 euro opleveren, naar gelang de ernst en de omvang van de inbreuk.