Zolderverdieping van woning uitgebrand

Lier -

Het heeft maandagvoormiddag kort gebrand in een woning aan de Gasthuisvest in Lier. De zolderverdieping raakte zwaar beschadigd, maar de rest van de woning bleef grotendeels gespaard. Er vielen geen gewonden. Het vuur is vermoedelijk accidenteel ontstaan.

De brandweer van Hulpverleningszone Rivierenland post Lier werd maandag omstreeks 11u opgeroepen voor een brand in een huis aan de Gasthuisvest. Ze kregen daarbij hulp van de post Berlaar. “De brand woedde op de zolderverdieping van de woning”, zegt brandweerofficier Bart Stroobants. “Die verdieping raakte zwaar beschadigd door de rook en de hitte die het vuur met zich meebracht. Uiteindelijk waren de vlammen vrij snel onder controle.”   

De schade in de rest van het huis bleef beperkt. “Op het gelijkvloers en de eerste verdieping is vooral rook en waterschade”, klinkt het. “Met wat opkuiswerk zijn deze verdiepingen snel opnieuw bewoonbaar. De bewoners hebben ook aangegeven graag in hun woning te willen blijven.”

De schade in de rest van het huis bleef beperkt. ©  BFM

Het vuur is vermoedelijk accidenteel ontstaan, al is er op dit moment nog geen volledige zekerheid over de oorzaak. Op het moment dat de brand uitbrak, was er één iemand in het gebouw aanwezig. De man kon op tijd vluchten en raakte niet gewond. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER