Direct naar artikelinhoud
Donald Trump

Reusachtige baby-Trumpballon krijgt plek in Museum of London

De baby-Trumpballon boven Parliament Square in Londen, tijdens een demonstratie tegen het bezoek van de Amrikaanse president aan het Verenigd Koninkrijk op 13 juli 2018.Beeld Getty Images

De gigantische ballon van Donald Trump als een boze, oranje baby, is aangekocht door het Museum of London. Volgens het museum is de ballon ‘een geweldig en vindingrijk idee’ en ‘een antwoord van de Londenaars’. 

en

De opvallende baby-ballon werd voor het eerst geïntroduceerd aan het grote publiek tijdens het bezoek van de Amerikaanse president aan het Verenigd Koninkrijk in juli 2018. 

De ballon, waarvan overal ter wereld replica's werden gemaakt, is zo'n zes meter hoog en beeldt een oranje Trump met spleetoogjes, pamper én smartphone uit.

De ballon toerde de afgelopen jaren de wereld rond en kwam opnieuw in Londen aan in een koffer. Eerst moet het ding nu in quarantaine. Daarna zal hij worden uitgestald, laat museumdirectrice Sharon Ament weten. 

De ballon in Londen.Beeld AFP

‘Typische Britse satire’

"We doen niet aan politiek en we hebben geen standpunt over de politiek in de VS, maar de ballon is een weergave van de typisch Britse satire", zo zegt ze. "We gebruiken veel humor en we lachen met politici. Dit is daar een groot -letterlijk- voorbeeld van".

Republikein Donald Trump geraakte niet herverkozen en is aan zijn laatste dagen in het Witte Huis bezig. Woensdag wordt Democraat Joe Biden ingezworen als de nieuwe Amerikaanse president. 

‘Typische Britse satire’
Beeld AFP