Een coronapatiënt arriveert in het  Royal Free Hospital in London.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatiënt arriveert in het Royal Free Hospital in London. © AFP

Moeten we vrezen dat Britse variant ook in ons land hard zal toeslaan? Experts leggen uit

De Britse, meer besmettelijke variant van het coronavirus is al in zeker vijftig landen opgedoken en infecteert ook in ons land steeds meer mensen. Hoe gevaarlijk is deze mutant precies? Klopt het dat kinderen er gevoeliger voor zijn? Hoe kunnen we onszelf ertegen beschermen? Zal de vaccinatiecampagne nog wel kunnen doorgaan zoals gepland? Experten leggen uit.

12 reacties

  • Roger Rymen

    3 jaar geleden
    Experts moeten op hun woorden letten! Neem Van Ranst die de Lock down in de scholen in Edegem en Kontich een "paniekreactie" noemt. Gelukkig hebben de burgemeester daar een zeer snelle en wijze reactie gehad! Is het misschien omdat het hier 2 NVA burgemeesters betreft dat Van Ranst zó reageert?
  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    Chinees virus mocht niet om de Chinezen niet te stigmatiseren maar de Britten mogen precies wel gestigmatiseerd worden.
  • Kritof Torfs

    3 jaar geleden
    Het enige dat helpt is vaccineren, dus regering en Eu maak daar werk van IPV de schuld op Jan en alleman te steken.
  • Louis Vanderkeulen

    3 jaar geleden
    Sluit de scholen en begin nu eindelijk eens deftig te vaccineren. Er kunnen nog 180 000 mensen hun eerste prik krijgen. Zoveel liggen er in de vriezer. Vraag snellere bestellingen bij Moderna en Pfizer. Por Europa om het derde vaccin toe te laten. Elke dag vertraging resulteert in meer zieken en doden. Dat dat niet gebeurt is ongelooflijk.
  • alfons schouwaerts

    3 jaar geleden
    In UK hebben ze al miljoenen mensen gevaccineerd terwijl het virus er enorm verspreid is, waarom zou hier de vaccinatie in het gedrang moeten komen.