De verhakkelde Peugeot 206 van de slachtoffers.
Volledig scherm
De verhakkelde Peugeot 206 van de slachtoffers. © Tom Vierendeels

Auto botst met trein in Herne: drie inzittenden (18 en 21) overleven klap niet

HerneBij een zwaar ongeval op de Edingsesteenweg in Herne zijn maandagavond omstreeks 21.45 uur drie jonge mannen van 18 en 21 jaar uit Edingen om het leven gekomen. Geen van de drie blijkt een rijbewijs te hebben. Volgens de eerste vaststellingen slalomden ze met hun Peugeot 206 tussen de gesloten slagbomen door. Alle hulp kwam helaas te laat. Het treinverkeer tussen Brussel en Doornik verloopt dinsdagochtend weer normaal.

  1. Kruispunt aan basisschool De Winde wordt verkeersveiliger gemaakt: “Echte fietspaden, verkeerskussen en veiligere oversteekplaats”
    PREMIUM

    Kruispunt aan basis­school De Winde wordt verkeers­vei­li­ger gemaakt: “Echte fietspaden, verkeers­kus­sen en veiligere oversteek­plaats”

    Het kruispunt van de Nijvelsesteenweg, Sint-Rochusstraat, Halleweg, Biezeweide en Albertstraat aan basisschool De Winde wordt binnenkort verkeersveiliger gemaakt. Er komen echte fietspaden in plaats van fietssuggestiestroken, bredere zebrapaden, een verkeerskussen om het autoverkeer te vertragen en een volwaardige oversteekplaats voor fietsen. Maar niet iedereen is overtuigd van die maatregelen: “Wij betwijfelen of dit wel echt voor een verbetering van de veiligheid zorgen”, klinkt het bij oppositiepartij N-VA.
    Halle
  2. Welke brouwerijen kan je bezoeken, wat valt er te eten en hoe geraak je er? Alles wat je moeten weten over Toer de Geuze 2024
    PREMIUM

    Welke brouwerij­en kan je bezoeken, wat valt er te eten en hoe geraak je er? Alles wat je moeten weten over Toer de Geuze 2024

    In het weekend van 4 en 5 mei is het opnieuw Toer de Geuze in het Pajottenland en de Zennevallei. De streek staat dan ook gekend om zijn bier en de vele succesvolle en bekende brouwerijen. Elke twee jaar zetten deze brouwerijen twee dagen lang hun deuren open zodat iedereen kan komen proeven en kijken naar hoe het allemaal in z’n werk gaat. Er komt volk van over de hele wereld op af. Ontdek hier waar je een boke met geuzenpâté kan eten of varken aan ‘t spit, en welke bus of fietsroute je kan nemen. Toch liever met de auto? Dan tonen wij u waar u kan parkeren.
    Herne