Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AFP

Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantaine moeten

"Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine. Hoe is dat kunnen gebeuren? Een tijdlijn van de gebeurtenissen.

254 reacties

  • Nele Berghmans

    3 jaar geleden
    Ik vind dat iedereen die nu op reis gaat de testen zelf moet betalen, tijdens hun quarantaine mogen ze geen vergoeding krijgen. Als ze zich kunnen veroorloven om te reizen, moet de gemeenschap dit niet betalen.
  • Polutnik Ronald

    3 jaar geleden
    Horeca gesloten en toch nog veel besmettingen , overal waar wij en vrienden kwamen in horeca zaken Waren nergens nog niet één besmettingen te bespeuren . Deze regering heeft alles verkeerd gesloten , de brandhaarden zoals het reizen en skiën en scholen zijn ongemoeid gelaten . Sluit deze brandhaarden en open de horeca , dan zie je toch dadelijk waar de besmettingen gebeuren of gebeurd zijn .
  • Georgette Vanoverbeke

    3 jaar geleden
    De persoon die verantwoordelijk is voor besmettingen na een vakantie in het buitenland zou 4.000 euro boete moeten krijgen .
  • chris demey

    3 jaar geleden
    Formidabel hoe een N-VA burgemeester de Vlaamse regering onder leiding van zijn eigen partij, en zijn minister van onderwijs in het bijzonder, de les spelt. Ja, blijkbaar is de invloed van luie Jambon heel groot: waarom iets doen als we ook niets kunnen doen. En controleren op toepassing van quarantaine plicht... allé, we gaan toch niet blussen als het nog niet brand. Gaan we van deze moedige NVA-er nog iets horen nu hij de Jambon en Weyts durft
  • Gratienne D´Hondt

    3 jaar geleden
    Niet alle besmettingen zullen van buitenland komen kijk maar eens goed rond hier al diegenen die altijd maar kritiek geven op andere zijn soms de slechtste maar ja ze zijn niet naar buitenland geweest wel naar kust of ardennen of stopt corona daar misschien
  1. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.
  2. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?