Een strijdvaardige Donald Trump tijdens een verkiezingsmeeting in september 2020
Volledig scherm
PREMIUM
Een strijdvaardige Donald Trump tijdens een verkiezingsmeeting in september 2020 © AFP

ANALYSE. “Hij deed tenminste moeite om zijn beloften waar te maken.” Wat de wereld moet onthouden van vier jaar Trump

Om 18 uur vanavond Belgische tijd zit het er op voor Donald Trump. Dan komt er een einde aan het buitengewoonste Amerikaanse presidentschap dat wie nu leeft ooit heeft gekend. Wat moet de wereld daarvan onthouden? Dat verdeeldheid zaaien maar eventjes loont. Maar ook dat het geen kwaad kan om moeite te doen voor verkiezingsbeloften, schrijft onze Amerika-watcher Guy Van Vlierden in zijn analyse van vier jaar Trump.

104 reacties

  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    De democraten zullen blijven zeuren over de zogenaamde aanval op het capitool om toch maar te proberen president Trump slecht te maken want ze zijn als de dood voor zijn herverkiezing. Trump; de beste president die ik in mijn leven heb gekend na Reagan. Toch raar dat juist deze twee geen carrière politiekers zijn geweest maar mensen die oprecht het beste met de VS en de wereld voorhadden en veel goeds hebben bereikt.
  • Jos Vandenbergh

    3 jaar geleden
    Ja,inderdaad ,Europa in zijn geheel en de EU heeft zich tijdens de Trump periode te braaf,te diplomatisch en te bedeesd getoond tegen het Trump geweld.vb Hoe dikwijls heeft Trump Duitsland niet verweten over de gasleiding van Rusland en zo het Russisch komunisme systeem steunde,maar ik heb Trump nooit horen klagen over zijn goede Turkse vriend ,die als Nato lid voor miljarden leermateriaal kocht in Rusland?Twee maten en twee gewichten. enz...
  • Chris Wouters

    3 jaar geleden
    Noem je dit een analyse? Erg diep is er dan toch niet gegaan! Neem nu bv het heropenen van de kolenmijnen (slecht voorbeeld; pollutie). Groots aangekondigd, maar niet veel van gekomen. Ander voorbeeld; een hoog-technologisch bedrijf bouwen in een gebied met veel werkloosheid. Plaats voor meer dan 3.000 banen. resultaat: staat leeg, op 330 werknemers na die niets te doen hebben), net genoeg om van allerlei financiële voordelen te genieten.
  • Albert Gysels

    3 jaar geleden
    @Rudy Mostien, per capita heeft België nog steeds véél meer doden dan de VS. Uit uw stelling dat de doden in de VS aan Trump liggen volgt dus automatisch de vraag aan wie het grote aantal doden in België ligt. Dit virus kent géén grenzen noch presidenten. Of denkt u dat mondmaskers of ,zelfs vaccins zullen helpen zoals Biden denkt? Een efficiënte behandeling is waar ik op wacht en leven met dit virus is wat we zullen moeten doen.
  • Patrick Van Verdegem

    3 jaar geleden
    Best wel de eerste keer dat er in de pers iets positiefs wordt gezegd over Trump. Media zouden zich toch eens moeten beraden over de houding die zij gedurende 4 jaar hebben aangehouden nopens Trump. Die had zelfs een wondermiddel tegen kanker mogen uitvinden, dan nog had men kritiek geleverd dat hij niets deed voor aids! Helemaal geen aangenaam persoon maar de kritiek was vaak op het ziekelijke af...