Archieffoto van Melikan Kucam samen met Theo Francken.
Volledig scherm
Archieffoto van Melikan Kucam samen met Theo Francken. © ID/Gil Plaquet

Theo Francken dient klacht in na perslekken in zaak-Kucam

Het Antwerpse parket onderzoekt de vermoedelijke perslekken waarbij de krant De Standaard telefoontaps en de verhoren van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en zijn kabinetsmedewerkster Lies V. in het kader van de zaak-Kucam kon inzien. Dat schrijft de nieuwssite Sceptr en het parket bevestigt het nieuws. De zaak-Kucam werd vandaag besproken in de commissie Binnenlandse Zaken. Francken zelf liet verstek gaan voor het actuadebat.

59 reacties

  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Je stelt een vriend uit de partij aan om humanitaire visa uit te delen. Je weigert iedere controle daarop en veegt alle parlementaire vragen daarover van tafel. Francken heeft deze mensensmokkel misschien niet op touw gezet maar hij heeft hem in ieder geval toegedekt.
  • Philippe Desmet

    3 jaar geleden
    Schieten op de boodschapper omdat de boodschap correct is en schade toebrengt. Francken vecht dus niet de inhoud van het artikel aan; hij vecht alleen aan dat het in de krant is gekomen.
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    De tefoontaps zijn overduidelijk: Francken was wel degelijk op de hoogte van de mensenhandel.
  • Vandeneijnde Jos

    3 jaar geleden
    Ik denk dat feiten zoals de mondmaskers doofpot van vorig, waar Maggie De Block wel 5 extra 'ministers' van volksgezondheid nodig had om zichzelf uit de wind te plaatsen véél zwaarwichtiger zijn alsdan de mistige beschuldigingen waarmee men Theo Francken mee in Kucam zijn bad tracht te trekken. Natuurlijk, gefundenes fressen voor bepaalde opiniemakers, ach, het zij hun gegund...
  • willy vangeel

    3 jaar geleden
    Misschien gaat kucam wel de cel in om zijn grote leider Theo buitenspel te zetten Marc Rooms.