Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vakbonden trekken stekker uit loononderhandelingen: “Marge van amper 0,4 procent is onaanvaardbaar”

De drie vakbonden zijn niet langer van plan te onderhandelen over een maximale stijging van de lonen met 0,4 procent. Ze trekken dan ook niet naar het geplande loonoverleg woensdag. De werkgevers noemen de beslissing van de vakbonden om het loonoverleg te verlaten een slag in het gezicht van de ondernemers die vechten voor het overleven van hun bedrijf.

15 reacties

  • Dirk Hermans

    3 jaar geleden
    De vakbond bestaat dat nog?
  • Bart Engelen

    3 jaar geleden
    Bijna alle sectoren kennen economische groei.
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Vraag maar zo veel mogelijk vakbonden dan kan de staat het binnenkort terug afpakken. Begin toch eens eisen te stellen waar de mensen wat aan hebben. De vakbonden vragen geld bij. De index gaat omhoog en de werknemer mag zijn zogezegde loonsverhoging aan de naftpomp en in de winkel weer terug afgeven. Maar ja vakbonden dat is voor show, de indruk geven dat...
  • Yves Cordy

    3 jaar geleden
    De onderhandelingen verlaten noemen de werkgevers een "slag in het gezicht", maar 0.4% maximum voorstellen is dat niet een slag in het gezicht van de werknemers die al jaren loonmatigingen en andere indexsprongen tegenover stijgende woon-, levens- en energiekosten moeten slikken, misschien?
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Voor 1 keer hebben ze gelijk. Honderden miljoenen, zelfs miljarden schenkt de regering aan bedrijven en zelfstandigen maar voor de werkend burger kan er niks vanaf. Enkel ons de rekening presenteren, ook al ontkennen ze dat weer. Hun zoveelste leugen.