© Geert Van Landegem

© Geert Van Landegem

thumbnail:
thumbnail:

Joggersclub Kannemie klinkt online op het nieuwe jaar

Herk-de-Stad -

Ook bij joggersclub Kannemie uit Herk-de-Stad kon de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie dit jaar niet doorgaan. Daarom zorgde de club voor een alternatief. Op dinsdag 5 januari om 20 uur was er een Zoom-meeting waarbij iedereen coronaproof 'e-peritiefde' en wat kon bijpraten.

Geert Van Landegem

Ieder lid kreeg dat wilde, kreeg de mogelijkheid om iets te vertellen tijdens deze Zoom-meeting. De aperitief gebeurde ook online. Het ‘e-peritiefdrankje’ werd daarbij aangeboden door de club. Vooraf werden er flesjes Cava en een zakje chips afgeleverd bij de clubleden, sommigen kwam het ook afhalen. “Dit jaar hebben we getoost op een beter en gezonder jaar”, klinkt het bij de joggers. “Hopelijk zijn we snel verlost van het coronavirus en al zijn mutaties.”

Route van de coronakerstman

Begin december tekende Jaak Everaerts, een van de leden van de joggersclub, op het stadsplan van Herk-de-Stad een parcours van 7,8 km uit dat een leuke kerstman voorstelde (zie tekening). De route werd tot de ‘CoronaKannemieKerstman’ gedoopt en onder de clubleden werd een wedstrijd georganiseerd om het parcours zo veel mogelijk te lopen vóór de virtuele nieuwjaarsreceptie van 5 januari. In totaal liepen de clubleden een kleine 400 kilometer.

Dit jaar werd voor de eerst keer ook een award voor Creativiteit toegewezen. Die werd welverdiend toegekend aan Jaak Everaerts voor het bedenken van de CoronaKannemieKerstman. Met zeven keer was Jaak bovendien de jogger die de route het vaakst heeft uitgelopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer