Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Minder douchen, meer smeren: dermatoloog waarschuwt voor huidproblemen door koude en geeft advies

In de wintermaanden zien dermatologen heel wat meer mensen met klachten over een droge huid, die kan schilferen, barsten en jeuken, zo ook dermatoloog Tamar Nijsten. Hij legt uit wat je beter wel én niet doet om problemen te vermijden. “Niet alleen vuil spoelt weg als je doucht, dat geldt ook voor het watervasthoudende beschermlaagje.”

4 reacties

  • Ruben Beylemans

    1 jaar geleden
    op bedrijf is dat niet te doen. Als je in productie staat zweet je zo wie zo. Ik krijg in de winter alleen maar kapotte handen die ik dan regelmatig moet insmeren. Door de kou barst mijn huid open tot bloedens toe maar handzalf is daar zeker goed voor.
  • jurgen coppens

    3 jaar geleden
    Als je thuis kan werken moet je je handen ook minder ontsmetten omdat je in een veiliger omgeving werkt.
  • Jacques Mertens

    3 jaar geleden
    Dankzij telewerk kan ik eindelijk doen wat de dermatoloog aanbeveelt. Als ik me fysiek nog steeds naar het werk moest begeven zou ik principieel iedere dag uitgebreid douchen, uit respect voor mijn collega's. Telewerk is dus heel gezond.
  • Tony Dubois

    3 jaar geleden
    Ik heb al jaren eczeem en voor mij is er niets goed. In de zomer zweet ik te veel en heb ik jeuk. In de winter is de lucht te droog en jeukt het weer, ook zijn mijn handen in kloven zeker nu met die ontsmettings gels. Douchen doe ik 1 maal per maand, vroeger had men geen douche dus dat gaat ook aan de lavabo. Voor mij is de beste tijd buiten in de mist.